Ciocniri între poliția pariziană și protestatari în urma atacului armat de vineri când trei kurzi au fost uciși VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulți protestatari s-au ciocnit cu polițiștii francezi în timp ce cereau să se facă dreptate în urma uciderii a trei persoane într-un cartier kurd din Paris.

Câteva sute de reprezentanți ai comunității kurde din Franța s-au adunat sâmbătă în Piața Republicii pentru a cere răspunsuri în legătură cu aceste crime, care, potrivit acestora, au provocat teamă în rândul comunității.

Imaginile au arătat cum unii dintre protestatari țineau steaguri, iar alții aruncau cu obiecte în poliție, care a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea.

Oamenii au fost uciși vineri, când un bărbat înarmat a deschis focul la un centru cultural kurd, centrul Ahmet-Kaya, pe Rue d'Enghien, în arondismentul 10. Focuri de armă au fost trase și asupra unui coafor și a unui restaurant de pe stradă. Trei persoane au fost rănite, dintre care una în stare gravă.

Poliția a arestat un bărbat în vârstă de 69 de ani, despre care autoritățile au declarat că a fost eliberat recent din detenție în așteptarea procesului pentru un atac cu sabie asupra unei tabere de refugiați din Paris, în urmă cu un an.

Ciocniri protestatari - polițiști la Paris. Captură Twitter
Ciocniri protestatari - polițiști la Paris. Captură Twitter

Consiliul Democratic Kurd din Franța (CDK-F) a lansat un apel pe site-ul său și pe rețelele de socializare pentru ca oamenii să se adune de la prânz în Piața Republicii, un loc tradițional pentru demonstrații în capitală.

Cu câteva ore mai devreme au avut loc ciocniri între poliție și persoanele care s-au adunat la locul atacului.

Procurorul din Paris, Laure Beccuau, a declarat că ancheta va analiza posibilele motive rasiste, dar reprezentanții kurzilor spun că incidentul ar trebui considerat un atac terorist.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite