Secretul unei femei care a slăbit peste 90 de kilograme, deși detestă să gătească

0
Publicat:

O femeie din SUA a reușit să slăbească peste 90 de kilograme datorită unor obiceiuri sănătoase, deși detestă să gătească, și a dezvăluit care sunt pașii și alimentele pe care le-a introdus în dieta sa, și în noul stil de viață.

Manuso nu a încercat să elimine din dieta ei toate alimentele preferate Foto ilustrativă: Arhivă
Manuso nu a încercat să elimine din dieta ei toate alimentele preferate Foto ilustrativă: Arhivă

Femeia pe nume Leah Mancuso, în vârstă de 35 de ani, stabilită în Scottsdale, Arizona, mânca mai ales mese de la drive-thru și mâncare de la congelator pentru ura să gătească - și încă detestă să facă asta, potrivit Business Insider.

În martie 2022 însă a decis că vrea să slăbească, începând să consume câte un aliment nutritiv pe zi și mergând pe jos doar câte 10 minute. Ușor, ușor a început să acumuleze obiceiuri sănătoase, iar doi ani mai târziu, fotografa a slăbit 90 de kilograme.

Mancuso s-a decis să facă această schimbare deoarece a început să conștientizeze că există o legătură între alimentele ultraprocesate pe care le consuma și creșterea în greutate care ducea la o serie de probleme de sănătate, inclusiv la boli de inimă. 

"Încerc să mănânc mai ales alimente cel puțin minim procesate, dar și să le fac foarte, foarte ușor, pentru că nu-mi place să gătesc", a declarat Mancuso.

Obiceiuri sănătoase care au ajutat-o să slăbească

Prima schimbare a dietei lui Mancuso, în martie 2022, a fost consumul de ouă, care au devenit de atunci micul dejun preferat, a spus ea. Combinațiile ei preferate sunt: omletă cu brânză de vaci, cu fructe alături, ouă prăjite, alături de fructe și ouă poșate pe pâine cu maia, prăjită.

Sursa citată menționează că ouăle sunt o sursă excelentă de proteine, care oferă senzația de sațietate, dar și de vitamine B, acid folic și vitamina A. 

Femeia a dezvăluit de asemenea că a mâncat, aproape zilnic, boluri cu brânză de vaci, simplă, sau amestecă pentru a obține o consistență netedă asemănătoare cu cea a iaurtului. "Adaug sirop de arțar pentru a îndulci și, de asemenea, uneori adaug o pudră proteică aromatizată pentru a adăuga mai multe proteine. Apoi completez cu granola și fructe", a spus Mancuso. 

Brânza de vaci este în mod natural bogată în proteine ​​și săracă în calorii dacă utilizați o versiune fără grăsimi.

O altă combinație care au ajuta-o în procesul de slăbire spune că au fost sandvișurile din pâine cu maia cu: salam, brânză de capră și pesto; gem, șuncă și brânză de capră sau ton amestecat cu maioneză și brânză de vaci, cu murături deasupra

Pâinea cu maia este bogată în nutrienți și, în general, mai ușor de digerat decât alte forme de pâine.

O alimentație sănătoasă nu înseamnă să nu folosești niciodată ingrediente congelate. Mancuso este de asemenea un fan al fâșiilor de pui organic, congelat, pe care îl gătește și îl servește cu un cartof tăiat în bucăți, stropit cu ulei de avocado și pregătit în friteuza cu aer cald.

Deși ea nu este o mare fană a legumelor, dieteticienii și nutriționiștii recomandă în general ca o farfurie să conțină 50% legume, 25% proteine ​​și 25% carbohidrați cu amidon.

Mancuso folosește uneori paste proteice, dar este și o fană a tăiețeilor cu maia, pe care le pregătește cu cârnați de porc sau de pui, legume precum broccoli, ardei grași sau conopidă și sosuri precum marinara sau pesto amestecat cu brânză de vaci.

Pentru a reuși să-și mențină acest stil de viață, Manuso nu a încercat să elimine din dieta ei chiar toate alimentele preferate sau să gătească mâncăruri elaborate, dar în loc să meargă singură la fast food, acum se bucură de acele alimente mai puțin sănătoase doar într-un mediu social.  

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite