REVIEW Philips Xenium W6500 se remarcă prin autonomie şi este un adversar de temut pentru telefoanele dual sim sub brand românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Philips Xenium W6500 se remarcă prin autonomie şi este un adversar de temut pentru telefoanele dual sim sub brand românesc
Philips Xenium W6500 se remarcă prin autonomie şi este un adversar de temut pentru telefoanele dual sim sub brand românesc

Cei de la Philips au lansat, luna trecută, pe piaţa din România, trei smartphone-uri dual sim din gama Xenium. Modelul W6500 a petrecut ceva timp în redacţia „Adevărul“ şi ne-a impresionat prin autonomia sa crescută.

Philips laudă gama Xenium pentru autonomie şi, dacă la început eram sceptic, W6500 m-a convins că încă există smartphone-uri pe care nu trebuie să le încarci zi de zi. Mai multe despre acest aspect mai târziu. Mai întâi, să vorbim despre …

<strong>Design</strong>  

„Ce Lumia este ăsta?“, mă întreabă un prieten, privind confuz la carcasa galbenă de pe spatele telefonului. Cei de la Philips s-au inspirat niţel de la finlandezi când au gândit aspectul W6500. Forma este similară: spate uşor bombat, colţuri ascuţite şi margini rotunjite. 

Până şi culorile par luate de la Nokia. Smartphone-ul dispune de carcase galbene, verzi, portocalii ce vor putea fi achiziţionate separat. Modelul standard vine cu un capac cenuşiu, elegant şi cu unul galben, mai tineresc.

Pe marginea din dreapta găsim butoanele pentru volum şi pe marginea de sus, central, butonul pentru blocare. În stânga avem un buton analog care trece telefonul în modul „Power Saver“. Butonul de blocare/stingere are o amplasare ciudată, însă m-am obişnuit destul de repede cu el.

philips xenium foto răzvan băltăreţu

Carcasa de pe spate este uşor texturată pentru a asigura o aderenţă mai bună şi în centrul ei găsim şi camera foto principală, înconjurată de un inel metalic. În partea de jos este difuzorul. În partea din faţă avem trei butoane capacitive, iar ecranul este înconjurat de o margine de dimensiuni medii.

Xenium nu este un telefon uşor şi nici subţire. Cântăreşte aproximativ 150 de grame şi are o grosime de 11,8 milimetri. Dimensiunile nu incomodează foarte tare şi aspectul poate fi ori elegant, ori jucăuş, în funcţie de preferinţe.

<strong>Hardware</strong>  

Philips W6500 este un smartphone mid-range. Are un ecran de 4,3 inci sub care stau un procesor quad-core tactat la 1,2Ghz, 1GB memorie RAM şi 4GB spaţiu de stocare (extensibil prin card microSD). Telefonul are două camere foto: un principală de 8MP şi una frontală de 1,2MP. Bateria are 2,400mAh.

Performanţă

Smartphone-ul celor de la Philips se descurcă foarte bine în sarcinile de zi cu zi. Browsingul este rapid şi nu am întâlnit aplicaţii care să-l suprasolicite. Ce-i drept, dacă uităm mai multe aplicaţii deschise pe fundal, se simte o anumită lentoare, dar acest lucru se rezolvă cu câteva swipe-uri.

Fiind un smartphone mid-range, nu vă aşteptaţi să ruleze cele mai noi şi mai solicitante jocuri. Philips W6500 face faţă la titlurile casual populare şi vă puteţi încerca norocul şi cu titluri de genul Real Racing sau Fifa 2014.

Autonomie

Acesta este aspectul care impresionează cu adevărat la telefonul Philips. Toate acele grame în plus sunt răsplătite cu o autonomie de invidiat. Bateria de 2.400 de mAh face faţă la două zile de utilizare intensă.

Asta înseamnă acces constant la internet (3G/WiFi), notificări pornite, mult browsing, multă socializare, ocazionala poză şi 30 de minute de apeluri pe zi, cu luminozitatea setată pe automat. Pentru mine asta este excepţional.

philips xenium foto răzvan băltăreţu

În plus, telefonul mai are şi celebrul buton de power saver care poate fi configurat astfel încât să ne permită să stoarcem tot ce se poate din baterie. În modul predefinit nu mi-a plăcut că se opreşte posibilitatea de a da sau a primi apeluri şi SMS-uri. Dar, după o configurare rapidă, butonul ne lasă să oprim accesul la internet, să tăiem notificările, să închidem toate aplicaţiile ce rulează pe fundal şi să diminuăm luminozitatea ecranului. Cei care au nevoie în mare parte de un telefon şi doar uneori de un smartphone se vor putea bucura chiar de patru zile de o singură încărcare.

Display

Panoul IPS este decent, dar nu pot spune că impresionează. Luminozitatea este bună, contrastul putea fi puţin mai mare, dar culorile par naturale. Rezoluţia m-a deranjat puţin. Avem un ecran cu diagonală de 4,3 inci cu o rezoluţie de 960x540 şi o densitate a pixelilor de 256 ppi. Nu se văd pixelii pe ecran, dar imaginea putea fi mai clară. Aş fi preferat un display HD. Sticla de deasupra a primit tratament oleofobic.

Conectivitate

Nimic special la acest capitol. Avem WiFi, Bluetooth, GPS şi 3G. Viteza de navigare prin 3G este foarte bună, la fel şi cea prin WiFi, iar GPS-ul este precis.  

philips xenium foto răzvan băltăreţu

Cameră foto şi sunet

Camera foto principală este surprinzător de bună. Imaginile ies clare, focalizarea se face destul de repede şi putem scoate fotografii decente şi în condiţii de lumină scăzută. Culorile sunt destul de bine reprezentate şi telefonul poate înlocui fără probleme o cameră foto compactă dacă plecăm în vacanţă. Senzorul de pe faţă este suficient de bun pentru selfie-uri şi pentru conversaţiile pe Skype.

La capitolul sunet am apreciat mult sunetul redat în căşti. Basul este puternic şi volumul este ridicat, lucru care pe mine m-a bucurat. Difuzorul scoate un sunet suficient de puternic, dar lipsit de bass.

Mostre foto (dimensiuni mai mari în galeria foto ataşată articolului)

mostre foto philips xenium
mostre foto philips xenium
mostre foto philips xenium

<strong>Preţ şi disponibilitate</strong>  

Philips W6500 stă foarte bine la capitolul preţ. Terminalul poate fi achiziţionat la preţul de 999 de lei. În cutie găsim două carcase (una galbenă şi una gri), o pereche de căşti, o folie de protecţie pentru ecran, un încărcător (şi cablul USB aferent) şi un smartphone dual sim cu Android 4.2 Jelly Bean pe el.

Plusuri

-          Autonomie foarte mare

-          Design versatil

-          Cameră foto bună

-          Performanţă bună

Minusuri

-          Rezoluţie scăzută

-          Greutate mare

<strong>L-aş cumpăra?</strong>  

Da. Philips W6500 este, în opinia mea, best-buy pe categoria lui de preţ.  Autonomia lui m-a convins, dar nu este singurul său atu. Camera foto este foarte bună şi faptul că telefonul poate acomoda două cartele îl face un adversar de temut pentru smartphone-urile sub brand românesc. 

Haide să discutăm pe Facebook la „Tech Adevărul“

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite