De ce este evitată margarina? Mituri şi adevăruri despre acest aliment
0Margarina a devenit o parte importantă din alimentaţia noastră, depăşind în popularite chiar şi untul. Dar cât este de sănătoasă margarina? Specialiştii avertizează că procesul de fabricaţie al margarinei este similar cu modul în care este produs materialul plastic.
Înainte, margarina este obţinută prin hidrogenarea totală a uleiurilor vegetale.
În urma acestui proces se formau grăsimile 'trans', cele care se depun pe artere şi au un efect nociv la nivel de colesterol.
Margarina conţine apă, diverse cantităţi de lipide, suplimente de vitamina A şi D, acizi graşi Omega 3 şi Omega 6, coloranţi, arome sau lapte praf degresat.
Săracă în grăsimi naturale
Industria margarinei promoveaza faptul ca margarina este saracă in grasimi saturate, acestea avand un rol în bolile de inima. Unele studii recente au arătat ca e o problemă falsă şi că grăsimile naturale nu cauzează boli cardiovasculare. În margarină găsim o mulţime de componente nocive pentru organism.
Ce alte substanţe nocive conţine margarina, citeşte pe clickpentrufemei.ro.
Ce se întâmplă cu părul tău pe măsură ce îmbătrâneşti
Remedii naturiste pentru a trata infecţiile vaginale: care sunt cele mai eficiente