Experiența unor vloggeri americani în București: „Am fost copleșiți, ospitalitatea românească este ireală!” VIDEO

0
Publicat:

Un cuplu de americani din Costa Rica, Sammy și Tommy, s-a decis în 2019 să plece să exploreze lumea largă. Atunci au vizitat România pentru prima dată și au decis să revină în această vară.

Vloggerii americani și-au părăsit locurile de muncă și au plecat într-o aventură spre prima lor destinație. Au urmat apoi altele, până când pandemia i-a obligat să-și regândească prioritățile un an mai târziu. Astfel, au început să-și împărtășească isprăvile trăite, în online și să se promoveze în lumea digitală.

În luna iunie a acestui an au postat mai multe filmări cu aventurile lor în România. Una dintre acestea a fost realizată în urma unei vizite în Capitală, când s-au declarat: „Copleșiți în București, România - ospitalitatea românească este ireală!”.

„Bine ați venit în România! Astăzi explorăm Bucureștiul, România și sărbătorim ziua de naștere a lui Sammy. Am fost atât de copleșiți de uimitoarea ospitalitate românească! Este a doua oară când suntem în România și suntem atât de încântați să ne întoarcem și să explorăm mai multe din ceea ce are de oferit această țară minunată!”, aveau să menționeze turiștii americani cu această ocazieDupă periplul prin București, care s-a dovedit a fi mai degrabă un tur culinar, au vizitat însă și alte orașe ale țării, precum Timișoara și Cluj Napoca și au împărtășit cu urmăritorii lor toate experiențele trăite

Vloggeri americani fascinați de mâncarea dar și de ospitalitatea românească Foto colaj YouTube
Vloggeri americani fascinați de mâncarea dar și de ospitalitatea românească Foto colaj YouTube

„Ne întoarcem într-una dintre țările noastre favorite”

„Suntem super entuziasmați să ne întoarcem într-una dintre țările noastre favorite: România!”, au recunoscut cei doi vloggeri americani, precizând că au venit pentru prima dată în țara noastră chiar în primul lor an de călătorii, în 2019.

Au închiriat o mașină și timp de trei săptămâni au făcut turul Transilvaniei, bucurându-se în mod special de zona rurală specială din această parte a țării, dar și de castelele din zonă ori de Transfăgărășan.

Dar, cum în urma acestor peripeții prin România au primit o serie de recomandări despre locurile minunate pe care le-au ratat, s-au decis să revină pentru o nouă porție de explorat.

De această dată, au pornit în aventura lor din Parcul Cișmigiu din București, încântați de vremea de afară și de oamenii extrem de prietenoși care, în cea mai mare parte, în proporție de 95%, s-au lăsat fotografiați cu zâmbetul pe buze, alături de prieteni, de familie, de cei dragi, ori de animalele de companie. Încântați de atmosfera din parc, n-au ratat nici o tură pe lac cu hidrobicicleta.

Cadou de ziua lui Sammy de la niște necunoscuți: cozonac și vin spumant

„Despre mâncare îmi aminteam că este bună, dar fiecare fel este absolut delicios”, a pomenit Tommy. 

Înfometați, au optat pentru niște produse de patiserie și atrași de mirosul îmbietor au testat scoverga: plăcinta tradițională cu brânză sărată, pentru care au plătit doi dolari.

Doar că, în timp ce degustau, doi clienți care se aflau întâmplător în patiserie și care la rândul lor filmau pentru pagina lor de Instagram, i-au îmbiat să guste din cozonacul preparat în local. Iar ca să-i convingă, le-au dat în dar un astfel de desert.

Sammy, entuziasmată să aibă parte de o prăjitură tradițională chiar de ziua ei, a exclamat: „Este atât de delicios, are ciocolată, nuci, rom...” . Generoșii clienți s-au dovedit a fi chiar patronii unei cofetării din vecinătate, motiv pentru care i-au invitat pe turiștii americani să le calce pragul, nu înainte de a-i cinsti și cu câte un pahar de vin spumant în cinstea lui Sammy.

„Cel mai bun desert pe care l-am mâncat de o bună bucată de vreme”

Vloggerii s-au declarat uimiți de gestul românilor, remarcând cămașa unuia dintre patroni, țesută cu motive tradiționale. Apoi au mers în localul acestora, să-și bucure papilele gustative cu câteva „lingurițe dulci”.  Încântați vizual de produse, au menționat că toate sunt preparate cu ingrediente naturale, inclusiv cele foarte colorate. 

Gazdele i-au invitat să guste din câteva delicii. „Ospitalitatea de aici este uimitoare... Iar desertul acesta este cel mai bun pe care l-am gustat în ultima vreme”, a remarcat impresionat Tommy, referindu-se la nucile umplute cu cremă de fistic.

„Încununarea unei zile perfecte de naștere cu deserturi amețitoare”

Amuzant a fost însă modul în care americanii s-au străduit să pronunțe corect numele prăjiturilor gustate, și dacă la Amandină – „ciocolata din rai” - sau Savarină au nimerit numele, „Albă ca Zăpada” s-a dovedit a fi o adevărată provocare. Degustarea s-a dovedit în final a fi „o experiență atât de incredibilă”: „Nu știu unde vom mai ajunge astăzi, dar aceasta ar putea fi încununarea unei zile perfecte de naștere”.

Încântați de ospitalitatea românească, americanii au luat câteva prăjituri și la pachet, ca să se delecteze și mai târziu cu bunătățile descoperite.

Centrul Vechi, de neratat pentru... o scurtă vizită

Au plecat mai apoi într-o plimbare la pas prin Centrul Vechi, ocazie cu care au remarcat „arhitectura extraordinară”, dar și faptul că, pe un perimetru destul de mic, sunt atâtea clădiri vechi și restaurante impresionante, dar și o viață de noapte „foarte distractivă, din câte am auzit”.

Motiv pentru care și-au îndemnat urmăritorii de pe rețelele de socializare să nu rateze aceste locuri atunci când vin să viziteze Capitala României, dar au precizat că există atracții mult mai captivante în alte zone, precum Mănăstirea Stravapoleos, monument istoric construit în stil brâncovenesc în centrul Bucureștiului, și clădirile frumoase din jurul ei, „Hanul lui Manuc” sau Banca Națională a României, ori muzicanții stradali.

„Mâncarea românească este mult subestimată”

Și-au dorit să cineze la un restaurant mai special, dar programul acestuia și faptul că-și uitaseră banii în camera de hotel, i-au determinat să se oprească la un local cu bere artizanală, unde s-au bucurat și de un burger apetisant.

Au făcut un popas în alt local unde s-au delectat cu mai multe mezeluri tradiționale, piept de rață afumat, pastramă, brânză de vacă, icre, salată de vinete, legume proaspete și „faimoasa pâine cu maia”, care i-au făcut să exclame: „Acesta este genul nostru de cină (cina preferată)! Dragilor, putem să spunem că mâncarea românească este cu mult subestimată!... Delicioasă! Ce cină incredibilă – atât de multe arome, atât de proaspete! Iubim tot ce provine din România!”.

Fântânile arteziene ale Bucureștiului: „Mai faine decât ne-am fi așteptat”

Au plecat mai departe spre un sky-bar - un restaurant iconic de pe acoperișul unei clădiri, pentru a încheia ziua specială cu un cocktail închinat în cinstea lui Sammy și a încă unui an uimitor de călătorii. Iar pe drum au admirat Palatul Parlamentului și viața de seară a Capitalei.

S-au delectat cu panorama Bucureștiului și au făcut un ultim popas la fântânile arteziene din Piața Unirii, pentru a se bucura de „Simfonia Apei”: „Sunt mai faine decât ne-am așteptat! Un sfârșit perfect pentru o zi de naștere!”.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite