Cele mai periculoase 10 ţări turistice din lume: ce destinaţii ar trebui evitate în această vară
0Forumul Economic Mondial a lansat recent raportul privind competitivitatea turismului în 136 de ţări. Acesta include un clasament al siguranţei care se bazează pe prevalenţa violenţei şi a terorismului.
Forumul Economic Mondial a lansat recent raportul care analizează situaţia sectoarelor de turism din 136 de ţări din întreaga lume. Pentru a realiza clasamentul a fost analizată „măsura în care fiecare ţară expune turiştii la riscuri legate de securitate, în principal de vătămare gravă, violenţă şi terorism“, scrie businessinsider.com.
1. Columbia
Columbia nu este la fel de periculoasă cum a fost odată, Medellin fiind chiar numită destinaţia cea mai bună din America de Sud anul trecut. Cu toate acestea, vizitatorii ţării încă sunt supuşi unui risc destul de mare. Conform raportului, bandele încă sunt responsabile de răpiri ale turiştilor, trafic de droguri şi jafuri care au loc în întreaga ţară, în timp ce actele de terorism, cum ar fi explozii, sunt un lucru des întâlnit în multe oraşe mari din această ţară.
2. Yemen
Rebelii din capitala Yemenului, Sanaa, continuă să reţină cetăţeni americani. Grupurile extremiste, cum ar fi Al-Qaida, sunt de asemenea active în această ţară, iar din cauza conflictelor terestre şi atacurilor aeriene, mare parte din populatia Yemenului nu dispune de necesarul de hrană, apă şi asistenţă medicală.
3. El Salvador
Pe lângă faptul că are unul dintre cele mai înalte niveluri de omucidere din lume, El Salvador este cunoscut şi pentru numeroasele sale bande.
4. Pakistan
Conflictul religios a afectat Pakistanul de ani de zile, iar violenţa împotriva anumitor grupuri religioase este încă un lucru comun în întreaga ţară. Guvernul pakistanez limitează foarte mult libertatea de exprimare şi interzice accesul străinilor în numeroase locuri din întreaga ţară.
5. Nigeria
Două grupuri extremiste, Boko Haram şi statul islamic West Africa, sunt responsabile de o mare parte a violenţei care are loc în Nigeria şi de obicei ţintesc zonele puternic populate, cum ar fi biserici, şcoli, restaurante, hoteluri şi locuri de divertisment. Departamentul de Stat al SUA afirmă că vizitatorii „ar trebui să fie vigilenţi la întâlnirile publice şi locurile frecventate de străini“ şi „să exercite prudenţă maximă în întreaga ţară din cauza ameninţării violenţei nediscriminatorii“.
6. Venezuela
Lipsa alimentelor, medicamentelor şi altor lucruri de bază a condus la multe tulburări sociale şi chiar crime în întreaga ţară. Venezuela are una dintre cele mai ridicate rate ale criminalităţii din lume. Jaful armat, crimele sau răpirile sunt forme comune de violenţă în majoritatea oraşelor mari. Departamentul de Stat al SUA avertizează cu privire la călătoriile în Venezuela.
7. Egipt
ISIS şi alte grupuri extremiste prezintă o ameninţare serioasă pentru locurile publice din Egipt, inclusiv pentru siturile turistice. Grupurile sunt cunoscute şi pentru atacurile în diferite mijloace de transport în comun.
8. Kenya
În timp ce multe atacuri teroriste au loc în afara Nairobi, ameninţarea teroristă este încă ridicată în alte zone din Kenya. Grenadele, împuşcăturile şi înjunghierea sunt forme comune de atac.
9. Honduras
Honduras înregistrează una dintre cele mai mari rate ale criminalităţii din lume. În special, Gracias a Dios este afectat de crimă şi trafic de droguri, neavând poliţie sau prezenţă militară. Tegucigalpa, San Pedro Sula şi La Ceiba sunt alte zone periculoase. 70% din cazurile de omucideri ale cetăţenilor americani din ultimii şapte ani au avut loc în aceste zone.
10. Ucraina
Lupta dintre forţele armate ucrainene şi separatiştii armaţi ruşi este comună atât în regiunile de est şi sud-est ale Ucrainei, mai precis în zonele din regiunea Donetsk, regiunea Luhansk şi Crimeea. Civilii continuă să fie prinşi în luptă.