UTA, în pragul falimentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Finanţatorul Nicolae Bara vrea să se retragă, nemulţumit fiind de activitatea celuilalt acţionar. Înfrângerea arădenilor de la Buzău, scor 1-0, a reaprins fitilul scandalului în ograda

Finanţatorul Nicolae Bara vrea să se retragă, nemulţumit fiind de activitatea celuilalt acţionar.

Înfrângerea arădenilor de la Buzău, scor 1-0, a reaprins fitilul scandalului în ograda "Bătrânei Doamne". Antrenorul Marius Lăcătuş, nemulţumit de prestaţia propriilor elevi, dar măcinat psihic şi de disensiunile dintre acţionarii clubului, l-a anunţat, la finalul meciului cu Gloria, pe finanţatorul Nicolae Bara că demisionează. Ultimul ameninţă acum că UTA este în pragul desfiinţării.

Doar trei zile a trăit UTA din egalul cu Steaua, scor 1-1. Atât. După umilinţa din Cupa României Timişoreana, unde au fost eliminaţi de Sănătatea Cluj, arădenii au continuat degringolada şi la Buzău au pierdut în faţa unei formaţii care avea până sâmbătă doar o singură victorie.

Deşi este cunoscut ca un luptător prin definiţie, antrenorul Marius Lăcătuş n-a mai rezistat presiunii şi a demisionat. De fapt, la UTA problemele nu s-au instaurat în aceste zile. Între principalii finanţatori ai echipei, Nicolae Bara şi Sandu Ion, au apărut probleme încă din vară. Bara s-a destăinuit într-un cerc de prieteni că nu mai acceptă să dea bani la echipă, spre deosebire de colegul său, care ştie doar să critice.

Federaţia a fost înştiinţată

Bara a recunoscut ieri şi oficial aceste probleme. "Există probleme grave la nivelul conducerii. Nu mai pot colabora cu Sandu Ion, un om care mi-a făcut mult rău mie, dar şi echipei. Este uşor să vorbeşti, dar puţină lume ştie că de şapte luni Ion nu a mai dat niciun ban echipei. Sandu minte de nouă luni de zile, stă de vorbă cu jucătorii şi îi montează împotriva lui Lăcătuş.

Face numai rău echipei, iar mie nu-mi spune ce vrea de fapt. Este clar că nu mai există viitor. Ori voi pleca eu, ori Sandu Ion", a tunat Bara. Acesta a mai spus că UTA se află practic în pragul desfiinţării şi că acest aspect a fost transmis şi oficialilor FRF. "Nu eu sunt acela care vorbeşte în particular cu unii jucători şi le măreşte salariile din senin. Cu Lăcătuş nu am nimic, dar s-a înconjurat de 2-3 jucători în vârstă care şi-au bătut joc de cei tineri. Nu mai pot lucra cu Bara", a spus şi Sandu Ion.

Istorie zbuciumata

UTA a luat fiinţă în 1945 sub titulatura ITA, adică Industriile Textile Arădene, care erau patronate de baronul Francisc Neumann, care, de fapt, a fost întemeietorul grupării. Avea să devină echipa din provincie care a câştigat cele mai multe titluri, în cadrul sistemului divizionar. Şase a fost numărul acestora câştigate în 1946/1947, 1947/1948, 1950, 1954, 1968/1969, 1969/1970. De asemenea, a cucerit Cupa de două ori: 1948 şi 1953.

De-a lungul timpului, echipa a purtat mai multe nume: ITA (1945-1949), Flamura Roşie (1950-1957), UTA (din 1958). A activat în patru ediţii ale cupelor europene, cel mai important rezultat fiind cel din 1970, când a eliminat deţinătoarea en titre a Cupei Campionilor, Feyenoord.

De-a lungul timpului, la acest club au evoluat mari fotbalişti: Bonyhadi, Vaczi, Farmati, N. Dumitrescu, Lereter, Koszka, Gornea, Gh. Bacut, Brosovszky, Domide, Fl. Dumitrescu, Coras, Duckadam. Iar ca antrenori îi amintim pe Francisc Dvorzsak, Ioan Reinhardt, Nicolae Dumitrescu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite