VIDEO Schimbarea culorii ochilor, fără lentile de contact? Un american a demonstrat că se poate!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procedura cu laser durează 20 de secunde iar schimbare definitivă a culorii ochilor are loc în trei săptămâni
Procedura cu laser durează 20 de secunde iar schimbare definitivă a culorii ochilor are loc în trei săptămâni

Natura te-a înzestrat cu ochi căprui dar ţi-ai dorit mereu să-i ai albaştri? Un medic din California (SUA) a descoperit o metodă revoluţionară prin care poate schimba culoarea ochilor. Şi nu se referă de lentile de contact!

Doctorul Gregg Homer de la clinica Stroma Medical din California a inventat o metodă prin care poate schimba culoarea ochilor, de la căprui la albastru. Modificarea este, însă, permanentă.

Citeşte şi:
Iridodiagnosticul, metoda care citeşte bolile în ochi

Homer a conceput o procedură care implică distrugerea melaninei din iris. Ochii albaştri sunt daţi de o concentraţia mică de melanină, cei verzi de o concentraţie medie, iar ochii căprui, de o cantitate mare de melanină.

Distrugând cu laserul pigmentul natural al ochiului, doctorul Gregg Homer a reuşit să transforme ochii căprui în albaştri. Procedura nu afectează în niciun fel vederea, dar este ireversibilă, informează CBS News.

Tratamentul durează doar 20 de secunde, culoarea ochilor deschizându-se treptat pe parcursul a trei săptămâni.

Comunitatea medicală americană a confirmat reuşita procedurii. "Teoretic, este posibil să îndepărtezi melanina dacă aplici laser pe ochi", a declarat medicul oftalmolog Elmer Tu de la Universitatea din Illinois (Chicago), purtător de cuvând al Colegiului american de Oftalmologie.

El a atras atenţia că siguranţa vederii este totuşi o chestiune care trebuie evaluată minuţios. "Pigmentul eliberat trebuie să ajungă undeva", a adăugat doctorul Tu, existând riscul de apariţie a glaucomului pigmetar. Tulburarea de vedere apare când granulele de pigment din spatele irisului pătrund în lichidul intraocular.

Întrebarea principală pusă, însă, de comunitatea medicală este de ce s-ar supune un om riscului de a-şi pierde vedere dacă îşi poate schimba culoarea ochilor folosind lentile de contact.

"Aproximativ 19 milioane de persoane poartă lentile de contact, dar cele deschise la culoare pe ochi închişi la culoare arată artificial. Iar lentilele de contact au şi ele riscurile lor, cel mai mare fiind apariţia infecţiilor grave la nivelul ochilor", a precizat Doug Daniels, directorul clinicii Stroma Medical, despre motivele pentru care unele persoane ar renunţa la lentile şi ar opta pentru metoda de schimbare a culorii oculare prin lase.

Procedura ale cărei costuri se ridică la 5.000 de dolari americani nu este încă disponibilă publicului. Dr. Homer a anunţat că abia peste un an şi ceva, timp în care vor fi efectuate mai multe teste clinice, metoda cu laser va putea fi efectuată la scară largă.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite