Ce reduce eficacitatea contraceptivelor orale

Ce reduce eficacitatea contraceptivelor orale

Nu începe un tratament cu antibiotice sau laxative în paralel cu concepţionalele fără să anunţi medicul.

Anumite medicamente şi alimente pot influenţa negativ efectele contraceptivelor. Contează şi modul în care le păstrezi. Înainte de toate, însă, află dacă nu cumva metoda îţi este contraindicată şi ce teste e bine să faci pentru a alege tipul potrivit!

Ştiri pe aceeaşi temă

Ceaiurile şi sucurile

Nu bea ceai de sunătoare şi suc de grapefruit când iei anticoncepţionale, deoarece acestea scad efectele lor. Dacă vrei să bei una din cele două băuturi, foloseşte prezervativul.

Antibioticele şi laxativele

Nu începe un tratament cu antibiotice sau laxative în paralel cu concepţionalele fără să anunţi medicul. Multe dintre acestea anulează efectele pilulelor, aşa că ia în vedere folosirea prezervativului.

Umiditatea şi căldura

Nu ţine anticoncepţionalele în baie sau zone umede, deoarece căldura şi umiditatea pot afecta compoziţia pastilelor, astfel că efectul poate scădea. Se ţin în locuri uscate, nu mai mult de 30 de grade.

De reţinut!

Nu folosi pilula de a doua zi dacă uiţi să iei anticoncepţionalele. Corpul va primi un surplus de hormoni, pe lângă pilule şi poţi avea stări de vomă, greaţă, ameţeli şi migrene. Nu lua pastila mai târziu dacă uiţi să o iei. Este puţin probabil să rămâi însărcinată, iar a lua două pastile în acelaşi timp poate crea stări neplăcute.

Cui îi sunt contraindicate anticoncepţionalele

Evită contraceptivele orale dacă ai avut în trecut cheag de sânge (tromboză) la picior sau alte organe ori dacă suferi de boli ale circulaţiei sângelui rinichilor sau ficatului, de afecţiuni cerebrale, precum accident vascular cerebral, de astm, angină pectorală, epilepsie sau lupus!

Riscul bolilor cardiovasculare creşte cu până la 60% în cazul persoanelor trecute de vârsta de 30 de ani care iau anticoncepţionale şi continuă să fumeze.

În cazul mămicilor care alăptează, această metodă contraceptivă scade cantitatea de lapte. Mai mult, substanţele conţinute de pilule ajung în laptele mamar şi pot dăuna bebeluşului.

Consumul excesiv de dulciuri sau grăsimi creşte cu 50% riscul de a dezvolta cheaguri de sânge pe artere atunci când iei anticoncepţionale.

Află pe clicksanatate.ro ce teste sunt indicate înainte de a lua anticoncepţionale!

Evită să iei aceste pastile în acelaşi timp!

Cum să reuşeşti să faci faţă căldurii şi să ai un somn odihnitor

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: