Ai aceste simptome? E posibil să suferi în curând un atac de cord!

Ai aceste simptome? E posibil să suferi în curând un atac de cord!

Aproximativ jumătate din numărul de atacuri de cord au loc în afara spitalelor.

Potrivit Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (SUA), există 5 factori care favorizează atacul de cord: diabetul zaharat, excesul de greutate, dieta săracă în minerale şi vitamine, lipsa activităţilor fizice şi consumul excesiv de alcool.

Ştiri pe aceeaşi temă

Simptomele unui atac de cord

Aproximativ jumătate din numărul de atacuri de cord au loc în afara spitalelor, de aceea depistarea precoce reprezintă cheia supravieţuirii. Există câteva simptome care te anunţă că urmează să suferi un posibil atac de cord, ele manifestându-se chiar şi cu o lună înainte.

Disconfort toracic

Acesta este unul dintre cele mai frecvente simptome. Unii oameni simt o presiune în piept, în timp ce alţii simt arsuri în coşul pieptului. Acest disconfort poate apărea în timpul activităţilor fizice sau în repaus. Cel mai bine este să consulţi medicul dacă simţi dureri în piept. Este important să reţii că ai putea suferi un atac de cord, fără să te doară în piept.

Află care sunt simptomele unui atac de cord pe clickpetnrufemei.ro.

Cum se schimbă viaţa după un atac de cord?

Oboseala cronică: cât e de grav şi cum o tratezi?

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările