Agenţia Europeană a Medicamentului evaluează folosirea unui medicament pentru artrită la tratarea pneumoniilor cauzate de Covid-19 1

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) evaluează folosirea unui medicament pentru artrită dezvoltat de compania suedeză Sobi la tratarea adulţilor cu pneumonii cauzate de Covid-19, care riscă insuficienţă respiratorie gravă, potrivit unui anunţ al instituţiei, citat de Reuters.

Agenţia Europeană a Medicamentului evaluează folosirea unui medicament pentru artrită la tratarea pneumoniilor cauzate de Covid-19 Vezi comentarii 1
Coronavirus

După COVID-19, un val de răceli afectează copiii şi adulţii. „Simptomele seamănă cu cele date de varianta Delta” | coronavirus

După COVID-19, un val de răceli afectează copiii şi adulţii. „Simptomele seamănă cu cele date de varianta Delta”

Răcelile sunt la fel de frecvente în această perioadă în România ca în lunile de primăvară, spun medicii de familie şi infecţioniştii. Ele afectează copiii şi adulţii deopotrivă, dar vindecarea durează mai mult decât la răcelile obişnuite din alţi ani. De ce ne confruntăm cu atât de multe cazuri de răceală în mijlocul verii aflăm în continuare de la specialişti.

Forum PALMED - Vicepreşedinte CNAS: Medicina dentară a primit doar 0,33% din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate în 2020

Forum PALMED - Vicepreşedinte CNAS: Medicina dentară a primit doar 0,33% din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate în 2020

Medicina dentară din România a primit doar 0,33% din din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate în 2020, deşi incidenţa cariilor dentare este de 99%, a declarat vicepreşedintele CNAS Adela Cojanu la primul eveniment dedicat industriei de stomatologie organizat de Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private (PALMED).

Medicină
Articol publicitar

Principalele priorităţi ale liderilor din domeniul medical: serviciile de sănătate sustenabile, centrate pe pacient, accesibile prin intermediul tehnologiilor inteligente

Principalele priorităţi ale liderilor din domeniul medical: serviciile de sănătate sustenabile, centrate pe pacient, accesibile prin intermediul tehnologiilor inteligente

Pandemia COVID-19 a declanşat o mobilizare globală, determinând industria medicală să crească rapid nivelul de adaptabilitate şi capacitatea de adoptare a tehnologiilor inovatoare, precum telemedicina şi monitorizarea la distanţă a pacienţilor. În ultimul an, industria asistenţei medicale a trecut printr-o transformare digitală accelerată, ce a schimbat modul în care pacienţii au primit îngrijire.

Un studiu susţine că serul Johnson & Johnson produce mai puţini anticorpi împotriva variantei Delta decât celelalte vaccinuri

Un studiu susţine că serul Johnson & Johnson produce mai puţini anticorpi împotriva variantei Delta decât celelalte vaccinuri

Un experiment al cercetătorilor de la Universitatea din New York arată că vaccinul produs de Johnson&Johnson are o eficienţă mai redusă împotriva variantei Delta a coronavirusului decât vaccinurile administrate în două doze produse de Pfizer şi Moderna. Experţii spun, însă, că vaccinul produs de Johnson&Johnson oferă chiar şi aşa o protecţie suficientă împotriva variantei Delta.

Un coronavirus înrudit cu SARS-CoV-2 a fost descoperit la liliecii cu potcoavă din Marea Britanie | coronavirus

Un coronavirus înrudit cu SARS-CoV-2 a fost descoperit la liliecii cu potcoavă din Marea Britanie

Un coronavirus înrudit cu SARS-CoV-2, virusul care cauzează COVID-19, a fost descoperit la liliecii cu potcoavă din Marea Britanie. Oamenii de ştiinţă nu au descoperit însă dovezi că acest nou virus a fost transmis la oameni sau că acest lucru ar putea să se întâmple dacă nu suferă mutaţii, potrivit unui studiu publicat în revista Scientific Reports.

Premiul pentru Excelenţă în Medicină la Gala Elitelor Medicale, acordat profesorului Irinel Popescu VIDEO

Premiul pentru Excelenţă în Medicină la Gala Elitelor Medicale, acordat profesorului Irinel Popescu VIDEO

Marele Premiu al Galei Elitelor Medicale a fost acordat anul acesta academicianul prof. univ. dr. Irinel Popescu, Preşedintele Academiei de Ştiinţe Medicale (2011-2019), părintele Transplantului Hepatic şi, totodată, fondatorul Chirurgiei Robotice din România. Premiat pentru întreaga sa activitate de peste 40 de ani, el a adus, cu această ocazie, un omagiu Şcolii româneşti de chirurgie şi mentorilor care l-au format.

După cum se vede în imaginea de mai sus, inserată în Newsweek, cu 72 de ore în urmă, cazurile de coronavirus scad în Statele Unite ale Americii, în timp ce europenii se confruntă cu al treilea val de infectări. Pentru a înţelege situaţia spre care ne îndreptăm am optat pentru un dialog punctual, cu un epidemiolog cu o vastă experienţă internaţională.

acum 4 luni · comentarii (11)

Dacă ar fi să folosesc un termen binecunoscut în rândul specialiştilor români în domeniul protecţie şi securităţii datelor cu caracter personal, aş spune că o noua "bazaconie" (termen folosit de fostul premier) a fost lansată de autorităţile care au modificat pe ultima sută de metri, înainte de redeschiderea şcolilor în 8 februarie, procedura privind testarea anti COVID-19 a elevilor.

acum 6 luni · comentarii (3)

După atâta timp, după tone de articole, mii şi mii de ore de producţii radio-tv, a venit şi momentul la care s-a sperat atât de mult, adică autorizarea oficială dată de americani pentru folosirea în regim de urgenţă a vaccinului ant Covid 19, cel produs de Pfitzer-BionNtech.

acum 7 luni · comentarii (38)

După ce am observat, la nivelul acţiunilor publice, că NATO a acţionat eficient în sprijinul celor calificaţi să combată coronavirusul, iar UE a picat iniţial examenul solidarităţii, a sosit momentul să trecem de la unele iluzii perindate pe micul ecran, cu decizii controversate de combatere a pandemiei, la politica... personală, pentru că trăim într-o societate unde dreptul la propria identitate şi conduită responsabilă trebuie susţinut adecvat.

acum 1 an · comentarii (8)

Problema cu crizele nu este atât că nu pot fi prevenite, cât mai degrabă că preferăm de cele mai multe ori să ignorăm avertismentele experţilor. Acesta a fost şi cazul pandemiei de coronavirus. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a semnalat cu ani în urmă iminenţa izbucnirii unei pandemii. Guvernele din întreaga lume au ignorat aceste avertismente, iar criza a fost accentuată de lipsa de pregătire a sistemului medical.

acum 1 an · comentarii (4)

Nu sunt veşti deloc bune pentru cei din grupurile minoritare. Pe timpuri de criză, precum cele de astăzi, accesul la serviciile de sănătate se înrăutăţeşte major. Opiniile negative ale personalului medical despre romi şi persoanele LGBT sunt comparabile cu cele ale populaţiei generale (România deţinând constant câteva din recordurile nefericite în rândul ţărilor membre ale UE) şi riscă să fie transferate în exercitarea actului medical.

acum 1 an · comentarii (18)

Autopsia medico-legală este reglementată în România în articolul 185 din Codul de procedură penală. Producerea, în ţara noastră, a primelor decese cauzate de coronavirus, impune adaptarea legislaţiei care reglementează autopsia la noile realităţi.

acum 1 an · comentarii (3)

România ocupă locul 60 din 195 de ţări ale lumii, în Indexul Global al Siguranţei Medicale, care sintetizează capacitatea statelor de a face faţă epidemiilor şi pandemiilor. Punctajul ţării noastre, obţinut pe baza a 34 de indicatori, este de 45,8 din 100 de puncte posibile - peste media globală de 40,2. Acest scor plasează România în categoria ţărilor pregătite pentru a răspunde unei provocări sanitare grave.

acum 1 an · comentarii (2)

S-a stins din viaţă în dimineaţa zilei de marţi, 4 ianuarie, când îşi propusese, ca de obicei, să vină la Academia Oamenilor de Ştiinţă, al cărei preşedinte de onoare fondator era, Prof. univ. Dr. H.C. chirurg cardiovascular VASILE CÂNDEA, membru titular al Academiei de Ştiinţe Medicale, secretar general internaţional al Uniunii Medicale Balcanice, multiplu doctor ”Honoris Causa”,

acum 2 ani · comentarii (0)

Sume importante de bani intră lunar, în buzunarele statului, care în loc să garanteze serviciile medicale asiguraţilor din sistemul de sănătate ce-şi plătesc onest, cotizaţia, îi mai taxează de ”N” ori prin costurile analizelor plătite. Evident, nimeni nu-i despăgubeşte pe bolnavi pentru cheltuielile suplimentare pe care sunt obligaţi să le facă. În mod normal, fiecare asigurat ar trebui despăgubit pentru costurile analizelor plătite.

acum 2 ani · comentarii (4)

Deşi sănătatea consumă 16% din totalitatea banilor publici (!) iar măsurile luate în acest domeniu ne vizează direct pe fiecare dintre noi, puţini sunt cei interesaţi de persoanele care conduc acest domeniu şi de modul în care urmează a-şi exercita funcţia. Motivul este probabil lipsa de cunoştinţe tehnice, a populaţiei în general şi a clasei politice în particular, privind modul de funcţionare a acestui domeniu.

acum 2 ani · comentarii (8)

Nu este uşor să vorbeşti despre cancer. Cu atât mai mult, nu este uşor să aduci acest subiect pe scenă. Iar când este vorba despre cancerul la sân situaţia se complică. Situaţia devine tragică atunci când încercarea are loc într-o ţară în care lipsa educaţiei solide şi-a lăsat amprenta gravă asupra felului în care se gândeşte şi se lucrează. Situaţia este traumatică când dialogul social îl ignoră pe cel medical şi vice versa.

acum 2 ani · comentarii (3)
Modifică Setările