Cristian Preda: „Iohannis a numit-o pe Dăncilă, fără să ştie cine este. Nu ne permitem o preşedinţie a Consiliului UE cu un premier care nu ştie nici cine e“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Europarlamentarul Cristian Pred critică greşelile comise de Viorica Dăncilă.
Europarlamentarul Cristian Pred critică greşelile comise de Viorica Dăncilă.

Europarlamentarul Cristian Preda a vorbit luni despre seria de greşeli comise de Viorica Dăncilă în ultimele zile, precizând că acestea nu mai pot fi numite „gafe”, nefiind vorba despre o conştientizare a erorilor şi de faptul că în urma lor „ar trebui să plece”. El a explicat că instituţiile care nu reacţionează sunt şi ele vinovate, dar şi că România nu poate asuma preşedinţia Consiliului UE cu un premier care „nu ştie cine este”.

Europarlamentarul independent Cristian Preda a declarat că greşelile comise de premierul Viorica Dăncilă în ultimele zile nu mai pot fi considerate „gafe”, ci nişte „erori colosale după care ar trebui să plece”, relatează Rfi.

„Asistăm la ceva incredibil, pentru că nu-i vorba despre gafe. O gafă e o eroare pe care o faci, competent fiind şi din neatenţie, spui o enormitate. Aici nu pare să fie vorba despre aşa ceva. Lumea a început să se obişnuiască cu situaţia în care prim-ministrul produce doar enormităţi. Nu pare să mai treacă o zi, fără să avem o asemenea veste  doamna Dăncilă pare atât de necalificată pentru postura de prim-ministru, încât nici nu-şi dă seama că după erorile colosale pe care le-a produs ar trebui să plece”, a precizat Preda.

Totodată, acesta a explicat că instituţiile care nu reacţionează, în frunte cu preşedintele Klaus Iohannis, sunt vinovate pentru situaţia în care se află România. 

„Klaus Iohannis a cerut de altfel demisia doamnei Dăncilă, după ce într-un prim moment a spus dăm o şansă PSD-ului. Mi se pare evident că preşedintele Iohannis a numit-o pe Dăncilă, fără să ştie cine este. Nu-mi închipui că un preşedinte al unei ţări cum e România şi-ar fi îngăduit să o numească pe doamna Dăncilă, ştiind cu cine are de-a face. Mi se pare că a ales în ignoranţă totală preşedintele şi asta iarăşi e o problemă de instituţie, nu mai e vorba de o persoană sau alta”, a declarat europarlamentarul.

De asemenea, el a mai spus că ţara „nu poate asuma o preşedinţie a Consiliului UE” având la conducere un „prim-ministru care nu ştie cine este”. 

„Avem nevoie de un premier care să ştie unde e. Iată, am ajuns să spunem lucruri atât de simple, că vrem pe cineva în fruntea Guvernului care să nu confunde două Capitale din Balcanii de Vest. Cred că avem nevoie de o soluţie şi în perspectiva deja pomenitei preşedinţii a Consiliului UE. Doamna Dăncilă se întoarce la Bruxelles ca premier, după ce a fost acolo eurodeputat din partea României şi face o asemenea gafă, confundă Podgoriţa cu Pristina (...). Eroarea este foarte importantă în ordine politică. Nu e în joc o chestiune individuală, personală, e vorba de credibilitatea unui Guvern al unui stat membru al UE. Având în minte această preşedinţie a Consiliului UE, cred că avem nevoie de credibilitate, nu doar în numele nostru, al Bucureştiului, ci în numele Uniunii. Nu ne permitem să asumăm o preşedinţie a Consiliului UE având un prim-ministru care nu ştie nici unde se află, nici care-i geografia propriei ţări şi până la urmă poate, nici cine e, în ordine politică vorbesc”.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite