Comisia parlamentară SRI, în control la Direcţia de Informaţii Moldova Nord (Iaşi)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia de control asupra activităţii SRI s-a deplasat săptămâna trecută la Iaşi, într-o nouă vizită de lucru la sediul principal al Direcţiei Regionale de Informaţii Moldova Nord, membrii Comisiei SRI având şi o întâlnire cu prefectul judeţului Iaşi. Discuţiile au vizat securizarea frontierelor, pe fondul afluxului de refugiaţi, iar membrii comisiei au subliniat necesitatea unei foarte bune cooperări între instituţiile statului.

Comisia parlamentară pentru controlul activității SRI FOTO Facebook
Comisia parlamentară pentru controlul activității SRI FOTO Facebook

„Joi, 18 mai a.c., Comisia de control asupra activității SRI s-a deplasat la Iași, într-o nouă vizită de lucru, după cea din decembrie 2021, la sediul principal al Direcției Regionale de Informații Moldova Nord. Membrii Comisiei SRI au avut și o întâlnire cu prefectul județului Iași”, arată un comunicat de presă al comisiei parlamentare. 

Potrivit sursei cittate, „în cadrul întâlnirii dintre parlamentarii din Comisie și conducerea DRI Moldova Nord (cu competențe pe zona județelor Iași, Botoșani, Neamț, Suceava și Vaslui) au fost aduse în discuție aspecte de noutate post-vizitei din anul 2021, cu accent pe impactul asupra intereselor României avut de actualul context regional”.

De altfel, discuțiile s-au axat pe modul în care DRIMN a reușit să ofere e reacție adecvată la provocările actuale de securitate, fiind abordată tema securizării frontierelor, pe fondul afluxului important de refugiați, iar membrii Comisiei au apreciat activitatea unității, reliefând că provocările de securitate generate de actualul context regional necesită eforturi instituționale susținute și adaptabilitate crescută.

De asemenea, „parlamentarii din Comisia de control au discutat și cu prefectul de Iași, Petru-Bogdan Cojocaru, în calitatea sa de beneficiar al informațiilor de securitate furnizate de SRI, despre gestionarea problemelor de securitate specifice județului. În contextul războiului din Ucraina și a tensiunilor din Republica Moldova, a fost subliniată necesitatea unei foarte bune cooperări între instituțiile statului, respectiv între autoritățile locale și instituțiile din sistemul de securitate națională, apărare și ordine publică. Au fost punctate și provocările generate de fluxul de refugiați, dar și securizarea frontierelor, în perspectiva aderării țării noastre la spațiul Schengen”, potrivit sursei citate.

Potrivit sursei citate, din delegația parlamentară, care a fost condusă de președintele Comisiei, senatorul Cristian Chirteș (PNL), au mai făcut parte deputații de Iași, Alexandru Muraru (PNL) și Silviu Macovei (PSD), deputații Silviu Hurduzeu (PSD) – vicepreședintele Comisiei, Oana Florea (PSD), Teodor Lazăr (USR) și Răzvan Prișcă (PNL).

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite