Burduja, avertisment pentru angajații la stat: Avem criză de muncă în sectorul privat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat că fiecare minister, agenţie sau instituţie de nivel naţional şi local trebuie să facă o analiză foarte atentă a oamenilor, subliniind că în sectorul privat este o criză a forței de muncă. 

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

„M-aş uita foarte atent la angajaţii de la stat, câţi livrează, câţi nu livrează. (...) Cred că fiecare minister, fiecare agenție, fiecare instituție de nivel național și local trebuie să își facă o analiză foarte atentă, să vadă câți oameni livrează cu adevărat în interesul cetățenilor români. Aș evalua foarte bine pe de o parte posturile vacante, pe de altă parte exact ce livrează fiecare. Aș spune că este o analiză firească”, a explicat ministrul Energiei, în contextul măsurilor discutate în Coaliție privind reducerea deficitului bugetar.

Totodată, ministrul Sebastian Burduja a subliniat că la Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, portofoliu pe care l-a condus în cabinetul Ciucă, a pus în consultare publică un proiect de reorganizare a ministerului, reducând aparatul cu 10 -15%. „Cred că am fost singurul minister care am făcut chestiunea asta. Nu a mai apucat să fie adoptată de Guvern fiindcă s-a schimbat Guvernul”, a mai susținut ministrul în cadrul unei conferințe de presă.

Noile măsuri discale discutate în Coaliție 

Partidele Coaliției s-au înțeles pe mai multe măsuri privind noul pachet de austeritate, printre acestea fiind reducerea cheltuielilor în instituțiile publice, propusă de șeful PNL, dar și desființarea posturilor neocupate la stat, susțin surse din rândul Puterii. 

Surse din Coaliție au precizat că propunerea înaintată de Nicolae Ciucă, adică reducerea cheltuielilor în instituțiile publice, a fost agreată de liderii Puterii. Acum rămâne ca specialiștii să vină cu date referitoare la ce cheltuieli ar putea să renunțe fiecare instituție din zona Executivului în parte.   

În ceea ce privește măsurile pentru reducerea deficitului bugetar, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a dat asigurări că nu vor exista concedieri. 

O altă măsură agreată la nivel de Coaliție este tăierea a circa 200.000 de posturi de la stat, care în prezent sunt neocupate. Nu e făcută nicio economie în mod practic, dar e are loc tăierea din pretențiile instituțiile să le fie acordați mai mulți bani, în cazul în care ar vrea să facă angajări.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite