Un cuplu din Seul a distrus un graffiti în valoare de 500.000 de dolari

Un cuplu din Seul a distrus un graffiti în valoare de 500.000 de dolari

FOTO Captură video

Un cuplu din Coreea de Seul a distrus un graffiti al artistului american JonOne. Ei susţin că au aruncat cu vopsea peste desen crezând că este "artă participativă", a anunţat curatorul expoziţiei, scrie Reuters.

Lucrarea neintitulată de 240 pe 700 centimetri este estimată la peste 500.000 de dolari şi a fost pictată de JonOne în 2016, în faţa publicului la Seul. 
 
Cutii de vopsea şi pensule care au folosit la performance-ul de pe un zid al Lotte World Mall au fost lăsate în faţa lucrării, fiind considerate parte din aceasta. 
 
Potrivit echipei expoziţiei, camerele CCTV au surprins duminică un bărbat şi o femeie care iau câteva vopseluri şi stropesc lucrarea. 
 
După ce au derulat imaginile, poliţiştii i-au arestat pe cei doi la mall. Mai târziu au fost eliberaţi, curatorul expoziţiei Kang Wook precizând că au decis să nu-i acuze din cauză că a fost o greşeală. 
 
"Au crezut că au voie să participe la lucrarea de artă şi au făcut o greşeală", a spus el. "Discutăm cu artistul dacă să o restaurăm". 
 
După incident, galeria a instalat un gard şi a pus semnul "Nu atingeţi". 
 
Unii vizitatori au fost văzuţi fotografiind desenul vandalizat vineri şi Kang a afirmat că le-au fost solicitate informaţii despre expoziţie după incident. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările