S-a pierdut în fum, dar l-au prins pe drum: trucul demn de James Bond folosit un britanic ca să scape de poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un vitezoman din Marea Britanie a crezut că a descoperit cea mai bună modalitate de a scăpa de maşina de poliţie, folosind un dispozitiv demn de filmele cu James Bond.

Simon Chaplin (foto), în vârstă de 62 de ani, a instalat sub scaunul pasagerului al maşinii sale, un Peugeot 309, un dispozitiv format dintr-o găleată de motorină, conectată la o pompă cu ţeavă, care ducea spre ţeava de eşapament. Printr-un sistem electric legat de pompă, baterie şi printr-un comutator din tabloul de bord, cu ajutorul căruia a picurat motorină pe ţeava încinsă de eşapament, s-a produs o cantitate foarte mare de fum. Astfel, bărbatul a blocat vizibilitatea poliţiştilor, care voiau să îl oprească după ce li s-a părut că este ceva în neregulă cu numărul de înmatriculare al maşinii.

image

În ciuda invenţiei sale demnă de un film cu James Bond, Chaplin a fost într-un final încolţit de oamenii legii, care au urmărit dâra de fum lăsată în urmă de acesta, şi acuzat în justiţie pentru faptul că a pus în pericol viaţa celorlalţi şoferi de pe autostradă. Totuşi, britanicul a scăpat de închisoare, fiind condamnat la 100 de ore de muncă neplătită în folosul comunităţii. 

„Fumul dens a distrus vizibilitatea pe autostradă. Am fost nevoiţi să încetinim şi să păstrăm distanţa. Mi-am putut da seama care este drumul pe care a luat-o pentru că a lăsat mult fum în urmă. Iniţial am vrut să îl opresc pentru că numărul de la maşină, care mi s-a părut bizar‟, a declarat agentul de poliţie Dafydd Birch.

În timpul procesului, Chaplin a spus juriului că, cu şase zile înainte de incident, a fost atacat de alţi ofiţeri de poliţie care l-au scos târâş din maşină şi l-au bătut. Acesta a explicat că reacţia sa a fost cauzată de teama de a nu fi lovit din nou de oamenii legii, potrivit „Daily Mail”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite