„Poarta Iadului“: groapa de foc care arde de aproape 50 de ani. Un singur om a reuşit să coboare printre flăcări

„Poarta Iadului“:
groapa de foc care arde de aproape 50 de ani. Un singur om a reuşit să coboare
printre flăcări

Craterul din Turkmenistan arde de zeci de ani

Un crater în flăcări, situat în deşertul Karakum, în apropierea satului Derweze din Turkmenistan (Asia Centrală), a fost numit „Poarta Iadului” de către localnici. În interior, flăcările ard de câteva decenii. Ce fenomen ciudat se petrece aici?

În ultimii ani, craterul a devenit una dintre puţinele atracţii turistice ale ţării, atrăgând pasionaţi de aventură din întreaga lume. Craterul cu flăcări are un diametru de 70 de metri şi o adâncitură de aproape 30 de metri.  Deşertul Karakum din Turkmenistan acoperă aproape 70% din ţară şi are una dintre cele mai mari rezerve de gaze din lume.

În întuneric, groapa este singura sursă de lumină din jur, iar vizitatorii aleg să suporte temperaturile foarte joase pentru a-şi petrece noaptea lângă ea, scrie Insider. 

Citeşte aici ce a declanşat focul care arde de decenii şi ce s-a întâmplat cu singurul om care a reuşit să coboare printre flăcări.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările