A trăit jumătate de secol cu o monedă în nas. Medicii au fost uluiţi când au descoperit obiectul

A trăit jumătate de secol cu o monedă în nas. Medicii
au fost uluiţi când au descoperit obiectul

Bărbatul de naţionalitate rusă şi-a amintit că avea doar şase ani când şi-a introdus în joacă banii în nara dreaptă

Un bărbat de 59 de ani a mers la medic plângându-se că nu poate respira, descoperind că are o monedă blocată în nara dreaptă de mai bine de jumătate de secol.

Un bărbat a mers la ORL pentru a se plânge de dureri nazale şi a descoperit că are o monedă blocată în nas de mai bine de jumătate de secol, conform Metro.co.uk

În vârstă de 59 de ani, bărbatul de naţionalitate rusă şi-a amintit că avea doar şase ani când şi-a introdus în joacă banii în nara dreaptă, moneda rămânând blocată. Speriat să nu fie certat de mama „prea strictă”, a trăit următorii cincizeci de ani cu aceasta în nas, uitând de incident.

Medicii au descoperit că în jurul monedei s-a format un conglomerat cu densitate dură, un rinolit (calcul nazal). Acesta s-a tot mărit până când i-a obturat calea nazală şi i-a tăiat efectiv accesul la oxigen. 

Medicii au efectuat intervenţii chirurgicale endoscopice sub anestezie generală, îndepărtând pietrele şi recuperând moneda sovietică. Aceasta a încetat să mai fie folosită în Rusia după prăbuşirea URSS în 1991.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările