Testele false de COVID-19, o problemă globală: „La ce s-a întâmplat, mă gândesc la orice!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Vochin, consilier al preşedintelui FRF
Andrei Vochin, consilier al preşedintelui FRF

Au fost atât de multe cazuri în care testele lipsite de acurateţe au furnizat rezultate eronate, încât un subiect despre care nu prea voia să vorbească nimeni la început a devenit acum intens mediatizat în spaţiul public.

Federaţia Română de Fotbal (FRF) riscă să creeze o situaţie tensionată cu forul de la Reykjavik, înaintea crucialului meci de mâine (ora 21.45, Pro TV). 

Iar asta pentru că o serie de declaraţii făcute de un oficial FRF, Andrei Vochin, au ajuns deja în Islanda şi n-au fost deloc bine primite de şefii fotbalului din această ţară. Concret, luni, consilierul preşedintelui FRF a avut o intervenţie la postul Telekom Sport, în care a lăsat de înţeles că islandezii pot falsifica rezultatele testelor COVID-19 care vor fi efectuate la Reykjavik, înainte de meci!

„Guvernul islandez are alte reguli. În Islanda vom fi testaţi, din nou, toţi, de către guvernul islandez. N-are nicio legătură cu UEFA laboratorul care va prelucra testele.  Sincer, mă îngrijorează testul, dar nu pentru că vin dintr-o zonă balcanică. Faci testul, pleci de acolo la hotel şi se aşteaptă rezultatul. Dacă e vreun rezultat pozitiv, atunci începe ancheta epidemiologică. Am văzut cazul din Feroe, care are o legislaţie asemănătoare, identică pe anumite părţi. Şi am văzut ce au păţit cei de la Slovan Bratislava, descoperiţi cu test COVID, care au pierdut cu 3-0. Când s-au întors acasă, s-au retestat, iar omul găsit pozitiv a fost negativ“, a spus Vochin.

Acesta a şi subliniat de ce are dubii în privinţa testelor care vor fi făcute în Islanda: „Atât timp cât nu e un laborator acreditat UEFA, dă-mi voie să mă gândesc la orice. Să nu fie aşa şi să fiu eu exagerat. Dar ce s-a întâmplat în Feroe mă pune pe gânduri. Până la 13 jucători trebuie să fim apţi, dintre care un portar, ca să putem juca meciul. Eu mă gândesc, sincer, că dacă s-ar întâmpla aşa ceva, să se mai facă un test, dar cu laboratorul acreditat UEFA. Eu sper să nu se întâmple“.

Întrebat dacă un asemenea scenariu e posibil într-o zonă a lumii în care oamenii sunt recunoscuţi pentru corectitudinea lor, Vochin nu s-a arătat impresionat de această teorie. Şi a făcut referire la cazul lui Alexander Isak, atacantul suedez care i-a acuzat pe români de rasism, după meciul de pe „Arena Naţională“ din preliminariile Euro 2020.

„Se spune că zona nordică e de o corectitudine ieşită din comun. Am văzut Suedia – Danemarca (n.r. - meci care s-a terminat 2-2 la Euro 2004, singurul rezultat care ar fi calificat ambele naţionale!), l-am văzut pe suedezul ăla cu circul lui despre rasism (n.r. - Alexander Isak). La fotbal nu mă convinge nimeni că lucrurile stau aşa!“.

FRF a raportat un caz de COVID-19

Până să aflăm dacă temerile lui Andrei Vochin sunt justificate sau nu, am aflat că, în urma testelor efectuate în ţară, întreg lotul naţionalei, incluzând aici jucătorii şi stafful tehnic e sănătos. Informaţia a fost furnizată, ieri, de site-ul oficial FRF. 

Tot aici însă, s-a scris despre un caz de COVID-19 apărut în rândul unui membru al staffului auxiliar. Acesta a primit rezultat pozitiv la testul efectuat luni, fiind asimptomatic. Potrivit FRF, acest membru auxiliar al staffului, care n-a fost identificat, a intrat imediat în izolare şi a ieşit din programul lotului de la momentul primirii rezultatului.

Wow! Ce vorbe grele din partea lui Vochin. Nu mă aşteptam. Sindri Sverisson jurnalist islandez  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite