Supranatural în Topola - FCSB! Meci-comedie cu 12 goluri şi 2 cartonaşe roşii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evenimentele de la partida dintre Backa Topola (Serbia) şi FCSB, din turul doi preliminar al Europa League, vor fi cu greu replicate vreodată într-un alt meci de fotbal.

Joi seara, în Serbia, FCSB s-a impus cu 11-10, după executarea loviturilor de departajare, la finalul prelungirilor scorul fiind  6-6! Gazdele au avut doi jucători eliminaţi şi au înscris de trei ori în inferioritate şi o dată în dublă inferioritate.

Constrânsă de epidemia de coronavirus din sânul echipei, FCSB a avut doar 14 jucători valizi pentru meciul din Serbia. În lipsa tehnicianului principal, Petrea, şi el indisponibil din cauza infectării cu noul coronavirus,  secundul Pintilii a încropit cu greu un 11 şi a mai avut la dispoziţie pe bancă doar 3 fotbalişti, Robert Ion, Adrian Petre şi Ovidiu Horşia.

Meciul a început cum nu se poate mai prost pentru FCSB şi după nici 15 minute gazdele aveau deja 2-0: Milicevic (11), cap 7-8 metri, şi Duronjic (14), scăriţă peste debutantul portar Ducan. FCSB nu a dezarmat şi a reuşit să reducă din handicap, Coman (25), şut la colţul lung, după o centrare perfectă a lui Creţu. Până la pauză, Românii au dominat steril până la pauză, singurul eveniment notabil fiind eliminarea fundaşului stânga al gazdelor, Ponjevic (44), pentru cumul de cartonaşe. 

Bucureştenii au ieşit de la vestiare mult mai montaţi şi au egalat în mintul 50, Man, şut în vinclu de la 15 metri, după o fază lucrată de Coman. Un singur minut a durat echilibrul pe tabelă. În urma unei gafe a portarului Duncan, Lukic a îndeplinit o formalitate şi a înscris din faţa porţii goale, Minutul 60 a consemnat o ocazie fabuloasă pentru FCSB. Ion, Man, Coman şi Petre au tras pe rând la poartă, două dintre şuturi fiind scoase de fundaşi de pe linia porţii, dar nu au reuşit să înscrie. A făcut-o însă doar trei minute mai târziu, prin Dennis Man (63), dintr-un penalty obţinut de Coman.

Minutul 72 a adus o nouă lovitură grea pentru echipa condusă de Pintilii. Coman s-a accidentat în urma unui duel cu Balaz, iar antrenorul a fost constrâns să facă ultima schimbare permisă de subţirimea lotului, Ovidiu Horşia. Anterior, Adi Petre îl înlocuise pe Pantea (21), în timp ce, Robert Ion îi luase locul lui Buziuc (46).

Dramatismul partdeii a atins cote noi în minutele de preungire ale meciului, momente în care fiecare echipă a mai înscris o dată. Prima dată a făcut-o FCSB, centrare Robert Ion, autogol Balaz (90+3), pentru ca, doar câteva secunde mai târziu, Tomanovic să egaleze şi să trimită meciul în prelungiri.

Prelungiri cu 4 goluri şi încă o eliminare

În minutul 103, Topola a rămas în 9 jucători!, Siladji fiind eliminat direct după o intrare violentă asupra lui Simion Chiar dacă Dennis Man a reuşit „tripla” (104), şut splendid din marginea careului mare, finalul primei reprize a prelungirilor le-a găsit pe celel două echipe tot la egalitate. Tumbasevic (105), după un şut care, înainte de a intra în poartă, a lovit întâi bara, apoi spinarea portarului Ducan. FCSB a trecut iar la conducere, 6-5, Petre (108), Topola a egalat încă o dată prin Tomanovic (117) şi s-a ajuns la loviturile de departajare.

La loteria penalty-urilor, românii au avut nervi mai tari, au transformat toate loviturile de la 11 metri, Ducan a parat a treia execuţie şi FCSB s-a calificat mai departe. 

Filmul loviturilor de la 11 metri

7-6 gol Tomanovic

7-7 gol Moruţan

8-7 gol Zec

8-8 gol Perianu

8-8 apără Ducan

8-9 gol Panţîru

9-9 gol Antonic

9-10 gol Petre

10-10 gol Djuric

10-11 gol Man

Backa Topola: Filipovic – Balaz, Antonic, Babic, Ponjevic – Zec, Tomanovic, Tumbasevic, Milicevic – Lukic, Duronjic. Antrenor: Zoltan Szabo.

FCSB: Ducan - Creţu, Simion, Briceag, Pantea (Ad. Petre ’21) - Perianu, Moruţan, Panţiru - Man, Buziuc (R. Ion ’46), Coman (Horşia ’73).

În turul trei preliminar, FCSB va întâlni echipa cehă Slovan Liberec, la 24 septembrie, pe teren propriu. Cehii au învins-o, joi seara, în deplasare, pe Riterai, scor 5-1.

Citeşte şi 

Backa Topola - FSCB, direct în Cartea Recordurilor! Situaţie nemaintâlnită în peste 24.000 de meciuri europene

Presa internaţională, şocată de evenimentele de la Backa Topola - FCSB

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite