Semifinalele Ligii Europa, teritoriu interzis pentru echipele din Est: câte dintre ele au obţinut calificarea

Semifinalele Ligii Europa, teritoriu interzis pentru echipele din Est: câte dintre ele au obţinut calificarea

Mario Gomez a dat golul de 1-0 pentru Fiorentina cu Dinamo Kiev

Zenit (Rusia), Dnipro şi Dinamo Kiev (Ucraina) au fost trei din cele opt echipe ajunse în sferturi. După ce s-a întâmplat însă, joi seară, foarte probabil, Şahtiorul lui Mircea Lucescu va rămâne, pentru încă un sezon, ultima grupare care a triumfat în a doua competiţie fotbalistică a continentului.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Minerii“ lui „Il Luce“ au câştigat Liga Europa, în sezonul 2008-2009, pe vremea când această întrecere încă se numea Cupa UEFA. De atunci, esticii nici n-au mai ajuns în finală, iar şansele ca acest lucru să se întâmple, în 2015, au scăzut considerabil după confruntările din sferturi.

Asta deoarece Zenit şi Dinamo Kiev au părăsit competiţia, lăsând Dnipro singură printre trei grupări din Vest: Sevilla, Fiorentina şi Napoli.

Tragerea la sorţi pentru stabilirea meciurilor din semifinale (7 şi 14 mai) va avea loc, vineri, de la ora 13.00 (Digi Sport, Dolce Sport). Ultimul act al competiţiei se va desfăşura la Varşovia, la 27 mai.

Rezultatele din sferturi, joi:

Zenit - SEVILLA 2-2 (1-2 în tur)

DNIPRO - Club Brugge 1-0 (0-0 în tur)

FIORENTINA - Dinamo Kiev 2-0 (1-1 în tur)

NAPOLI - Wolfsburg 2-2 (4-1 în tur)

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările