România visează la primul Mondial după 24 de ani: Veşti bune pentru Rădoi din toată Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Selecţionerul Mirel Rădoi are motive să zâmbească
Selecţionerul Mirel Rădoi are motive să zâmbească

Selecţionerul poate privi cu optimism spre meciurile naţionalei din această lună. Dintre cei 22 de stranieri pe care i-a inclus pe lista sa preliminară, cei mai mulţi joacă la echipele lor de club şi chiar traversează o formă bună.

La echipa naţională, în ultimii ani, una dintre cele mai mari probleme a fost situaţia jucătorilor legitimaţi la formaţiile din străinătate. Pe scurt: mulţi dintre ei erau „clienţi“ ai băncii de rezerve.

Acum însă, Mirel Rădoi (39 de ani) a scăpat de această durere de cap. De fapt, selecţionerul are motive de bucurie, pentru că cei mai mulţi dintre stranierii aflaţi în vizorul său joacă, în mod constant, la formaţiile de club. Şi nu doar că joacă, dar chiar o fac foarte bine, atingând un vârf de formă, în ultima perioadă.

„Adevărul“ vă oferă, în rândurile de mai jos, situaţia celor 22 de jucători aflaţi pe lista preliminară a selecţionerului pentru primele trei partide din preliminariile Mondialului din 2022. 

4 internaţionali români au marcat în weekend (Hanca, Stanciu, Bicfalvi şi Mihăilă), în timp ce alţi doi au oferit pase de gol (Maxim, Denis Man).
Nita

Niţă, candidat pentru tricoul cu numărul 1

*Florin Niţă (Sparta Praga) - Meciul echipei sale din campionat a fost amânat în weekend, Niţă (33 de ani) e însă o prezenţă constanţă, în primul „11“ al cehilor, având 14 apariţii ca titular, în cele 21 de meciuri jucate de echipa sa, în actuala ediţie de campionat.

*Ionuţ Radu (Inter Milano) - Mereu pe bancă. N-are niciun minut, în nicio competiţie, în actuala stagiune.

Grigore

Grigore, şanse mici să fie reţinut în lotul final

*Vasile Mogoş (Chievo) - Om de bază la echipa sa, locul 7 din 20 în Serie B. A jucat în toate cele 28 de etape din campionat de până acum, având trei goluri şi patru pase decisive.

*Bogdan Ţîru (Jagiellonia) - În ultima rundă, a rămas pe bancă. E însă un fotbalist cu apariţii constante în campionatul polonez, unde echipa sa ocupă locul 12 din 16 în prima ligă. A jucat în 17 etape de campionat din cele 21 de până acum, luând cinci „galbene“.

*Ionuţ Nedelcearu (AEK Atena) - Om important în angrenajul defensiv al grecilor, cu 18 apariţii în actuala ediţie de campionat. A fost integralist şi în weekend, în înfrângerea din deplasare, cu Volos (0-1).

*Dragoş Grigore (Ludogoreţ) - Nu mai intră în vederile antrenorului Valdas Dambrauskas, dovadă că, în acest an, a jucat un singur meci, în cupă, la începutul lunii martie. În rest, în campionat, n-a fost nici măcar în lot, în ultimele trei partide.

*Alin Toşca (Gaziantep) - Om de bază şi după plecarea lui Şumudică, la începutul anului. În cele 29 de partide disputate de Gaziantep în Superliga turcă, Toşca a fost pe teren în 27 de rânduri. În rest, a lipsit o dată, fiind accidentat, iar într-o altă partidă a fost suspendat pentru cumul de cartonaşe.

*Vlad Chiricheş (Sassuolo) - A jucat 87 de minute, în weekend, în Serie A, unde are 14 apariţii, în acest sezon. Ca de obicei în ultimii ani însă, a ratat mai multe partide din cauza problemelor medicale.

*Cristi Ganea (Aris Salonic) - Integralist în weekend. Traversează o perioadă mai bună, după ce, între 14 ianuarie şi 7 februarie, îşi pierduse locul în echipă, fiind ba pe bancă, ba în afara lotului. A jucat de 15 ori la Aris Salonic, locul 2 după 26 de etape, fiind titular în 12 rânduri.

*Adrian Rus (Fehérvár) - În cele patru meciuri jucate de echipa sa în luna martie, în cupă şi în campionat, de două ori a rămas pe bancă şi de două ori a fost integralist. În campionat, e mai mult rezervă, fiind titular în doar nouă din cele 26 de etape de până acum.

Stanciu

Stanciu, ridicat în slăvi de antrenor

*Sergiu Hanca (Cracovia) - O apariţie constană la echipa sa, locul 14 din 16 în prima ligă poloneză. În cele 21 de partide de campionat, a fost pe teren în 14 rânduri, adunând trei goluri şi trei pase decisive. A marcat în ultima rundă, în egalul de acasă cu Slask Wroclaw, scor 1-1.

*Răzvan Marin (Cagliari) - Om de bază la echipa sa, locul 17 din 20 în Serie A. A fost integralist şi în weekend, în eşecul cu Juventus (1-3). A jucat în toate cele 27 de etape din actualul campionat, având un gol şi trei pase decisive.

*Alexandru Creţu (Maribor) - Integralist în weekend. În cele 27 de meciuri disputate de Maribor, locul 2 în Slovenia, a fost pe teren în 19 partide: două goluri, două pase de gol. 

*Nicolae Stanciu (Slavia Praga) - Traversează o perioadă excelentă la liderul detaşat din Cehia. În mijlocul săptămânii, a scris un gol fabulos, în turul optimilor Ligii Europa, cu Rangers (1-1). Apoi, în weekend, în campionatul Cehiei, a marcat de două ori, în victoria din deplasare cu Mlada Boleslav (3-0). În acest sezon, are 31 de apariţii la Slavia, în toate competiţiile, şi cifrele sale vorbesc de la sine: 11 goluri, 6 pase decisive.  După prestaţia sa din weekend, antrenorul Jindrich Trpisovsky a spus: „Trebuie să apreciem că un fotbalist, cum e Stanciu, joacă în Cehia. E un fotbalist extraordinar pentru standardele noastre“.

*Ianis Hagi (Rangers) - La cel mai bun sezon al său în străinătate! De curând, a câştigat titlul cu Rangers, iar joi, în turul optimilor Ligii Europa, a avut o pasă de gol, în remiza din Cehia, cu Slavia Praga (1-1). În 37 de apariţii, în toate competiţiile, a adunat şapte goluri şi 12 pase de gol, în actuala stagiune.

*Alexandru Maxim (Gaziantep) - Printre cei mai buni jucători de la echipa sa, mereu în primul „11“. A oferit o pasă decisivă şi în weekend, în victoria cu Denizlispor (2-0). Are 12 goluri şi două pase de gol, în 31 de partide, în acest sezon.

*Alexandru Băluţă (Puskás AFC) - A prins doar 9 minute în campionatul maghiar, în cele trei partide din luna martie, chiar în ultima rundă, în victoria cu Fehérvár (1-0).

*Eric Bicfalvi (Ural) - Integralist în weekend şi decisiv pentru echipa sa, cu golul victoriei, în meciul cu Rotor Volgograd (1-0). E om de bază la Ural, locul 12 din 16 în prima ligă rusă, având nouă goluri şi două pase de gol, în cupă şi în campionat.

*Valentin Mihăilă (Parma) - La cel mai bun meci al său în Serie A, de când a ajuns în Italia, în octombrie. Duminică, a fost titular, în victoria cu AS Roma (2-0) şi a marcat pentru 1-0 din pasa lui Denis Man. A rămas pe teren 82 de minute şi evoluţia sa a fost remarcată, atât de antrenorul D'Aversa, cât şi de jurnaliştii italieni. În cele 11 apariţii în Serie A, a adunat două goluri şi două pase decisive.

*Denis Man (Parma) - A spart şi el gheaţa la Parma, cu prima sa realizare concretă, de când a fost transferat, la începutul anului. A fost integralist în victoria cu AS Roma (2-0) şi a dat pasa de gol pentru reuşita de 1-0. 

Keseru

Keşeru, vedetă în Bulgaria

*Claudiu Keşeru (Ludogoreţ) - N-a înscris în ultima rundă, deşi s-a aflat pe teren, 72 de minute. Chiar şi aşa, rămâne al doilea marcator din Bulgaria, cu 14 reuşite în actuala ediţie de campionat. În cele cinci etape jucate în 2021, Keşeru a punctat de şase ori. Per total, are un sezon excelent, cu 16 goluri şi cinci assist-uri, în 27 de apariţii, în toate competiţiile.

*George Puşcaş (Reading) - A revenit pe teren, la mijlocul lunii februarie, după o lungă perioadă în care a absentat, fiind accidentat. A fost pe teren 74 de minute, în etapa din weekend. În precedentele două partide din Championship, adunase un gol şi o pasă decisivă.

Preliminarii CM 2022, Grupa J

Germania

România

Islanda

Macedonia de Nord

Armenia

Liechtenstein

*Se califică direct la turneul final câştigătoarea din fiecare grupă. Ocupantele locurilor secunde, zece la număr, alături de două naţionale venite din Liga Naţiunilor, vor merge la baraj. Aceste 12 echipe se vor lupta pentru ultimele 3 locuri disponibile pentru Europa la CM 2022.

Programul tricolorilor din această lună

*25 martie: România – Macedonia de Nord, ora 21.45

*28 martie: România – Germania, ora 21.45

*31 martie: Armenia – România, ora 19.00

Meciurile vor fi transmise de PRO TV şi de Radio România Actualităţi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite