România, văzută prin ochii Agenţiei France-Press înainte de Euro 2020: „Ţara se teme că nu e nici pregătită, nici calificată”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dat fiind faptul că tragerea la sorţi a grupelor EURO 2020 va avea loc, sâmbătă, la Bucureşti, AFP a publicat un material amplu, în care scrie că România nu este pregătită pentru turneul final, din vara anului viitor.

Rezumatul AFP arată că stadioanele „promise” nu sunt gata, la fel precum calea ferată de la aeroportul Otopeni, iar echipa României nu şi-a asigurat participarea la turneul final. „Totul ar trebui să încurajeze România să se bucure. Dar, cu şapte luni înaintea loviturii de începere a turneului final, ţara se teme că nu e nici pregătită, nici calificată", scriu francezii, citaţi de news.ro.

În articolul amintit sunt incluse declaraţiile a doi dintre suporterii fotbalului românesc, care se arată dezamăgiţi că nici stadioanele şi nici infrastructura pentru a transporta turiştii nu par aproape de finele lucrărilor. Jurnaliştii mai povestesc cum perspectiva ca lucrările să fie gata la timp este una sumbră.

UEFA a ales un sistem atipic de organizare a EURO 2020, pentru a celebra cei 60 de ani de campionat european: meciuri jucate în 12 oraşe din tot atâtea ţări. Din punct de vedere turistic, este estimată venirea a 120.000 de turişti din alte ţări, care să petreacă o medie de două zile în România, fiind preconizate încasări între 72 şi 96 de milioane de euro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite