România, la un pas de dezastru: Neagu şi colegele ei joacă, astăzi, cu sabia deasupra capului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Neagu
Cristina Neagu

Naţionala feminină de handbal îşi continuă declinul. Din păcate, seria rezultatelor dezolante s-a prelungit şi după revenirea liderului primei reprezentative.

315 zile. Atât a durat retragerea temporară a Cristinei Neagu (33 de ani) de la naţionala feminină de handbal. Anunţată după o victorie, la Skopje, cu Macedonia de Nord (30-25), după o partidă care a rezolvat calificarea României, la Mondialul din 2021.

Din păcate, miercuri seară, revenirea lui Neagu sub tricolor s-a produs într-un meci cu totul diferit, în preliminariile Europeanului din acest an (4-20 noiembrie). La Mioveni, în faţa Danemarcei, România a fost zdrobită cu 28-35, iar Neagu, cu o evoluţie ştearsă, în nota echipei, a marcat doar trei goluri. Având în vedere că apoi Austria a trecut de Feroe, în deplasare, scor 29-24, de acum înainte, România e la un pas de dezastru! Pentru că, la cum arată clasamentul grupei după trei runde, ratarea locului 2, ultimul care duce la turneul final, e un pericol real:

1. Danemarca 6 puncte - Golaveraj: +32

2. România 3 puncte - Golaveraj: 0

3. Austria 3 puncte - Golaveraj: 0

4. Feroe 0 puncte - Golaveraj: -32

Astăzi (ora 17.10), România va întâlni Danemarca, în deplasare, la Odense, acesta fiind un meci de la care nu putem avea mari aşteptări, având în vedere eşecul de acasă. Aşadar, „finala“ pentru locul 2 va fi cu Austria, la 23/24 aprilie. Atunci, în ultimul meci al grupei, tricolorele le vor întâlni pe austriece, acasă, după ce, în tur, au smuls un egal: 33-33!

România a fost la 13 din cele 18 ediţii ale Campionatelor Europene. Ultima dată când a ratat calificarea a fost în 2006, când turneul a fost găzduit de Suedia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite