REPORTAJ “Rapidul trebuie să renască!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suporterii rapidişti promit să nu-şi lase la greu echipa de suflet
Suporterii rapidişti promit să nu-şi lase la greu echipa de suflet

În ciuda situaţiei critice în care se găseşte Rapidul, suporterii giuleşteni nu şi-au pierdut speranţa revirimentului şi au încredere că spiritul alb-vişiniu nu va pieri niciodată.

Deşi mai este o lună şi jumătate până la reluarea returului, mişcările de trupe au început la Rapid. Aproape toţi jucătorii cu contracte mari au plecat sau au cerut să fie declaraţi liberi, iar un administrator judiciar a fost desemnat să facă lumină în contabilitatea clubului. În aceste condiţii, antrenorul de vreme rea al Rapidului Marian Rada a fost confirmat în funcţia de principal şi va avea la dispoziţie pentru acest retur mulţi jucători de la echipa a doua.

Chiar dacă returul nu a început, suporterii giuleşteni sunt conectaţi la noutăţile care vin din interiorul clubului. Ştiu că nu va fi uşor ca echipa să joace doar cu jucători tineri, crescuţi de club, dar simt că acesta ar putea fi momentul revirimentului.

„Am făcut haltere la Rapid şi trăiesc pentru această echipă. E o situaţie dificilă acum, dar vom fi alături de băieţi în orice condiţii, indiferent de jucătorii care vor juca la noi. Sunt sigur că aşa gândesc şi ceilalţi suporteri şi sunt convins că stadionul va fi plin în retur”, spune Ilie Pătrulescu, un sporter de 64 de ani al Rapidului, care îşi aduce aminte cu nostalgie de anii ’70, când echipa giuleşteană nu avea adversar în prima divizie.

“Jucătorii să joace cu sufletul pentru Rapid!”

Nu doar suporterii în vârstă sunt optimişti, ci şi cei tineri. Pe Nicuşor Bălaşa, un tânăr de 24 de ani, care poartă cu mândrie o bluză cu însemnele Rapidului, situaţia actuală a clubului nu-l face să dezarmeze. “Sunt rapidist de mic. Pentru mine nu contează că au plecat jucătorii cu experienţă, chiar mă bucur că Rada va folosi jucători tineri, crescuţi la club. Important e să aibă voinţă, să joace cu sufletul, nu pentru bani. Voi merge să susţin echipa acum mai mult decât oricând. În felul acesta, Rapidul îşi va regăsi indentitatea. Chiar şi în Liga a 2-a voi fi alături de băieţi. Nici nu mă interesează dacă va mai rămâne Copos sau nu, Rapidul va merge înainte cu sau fără el şi trebuie să renască!”, ne spune Nicuşor Bălaşa.

“Copos ar trebui să facă puşcărie!”

Pentru alţi suporteri, George Copos este considerat principalul vinovat pentru situaţia în care a ajuns Rapidul. “Am jucat handbal la Rapid când eram tânăr, de atunci ţin cu Rapid. Echipa va ieşi din insolvenţă. Insolvenţa este o situaţie temporară la care Copos a apelat acum pentru a scăpa de datorii. E un pungaş, trebuie să facă puşcărie pentru că a distrus clubul şi l-a umplut de datorii”, comentează revoltat Constantin Roşca, un fan în vârstă de 67 de ani al echipei din Grant.

Un alt suporter, care locuieşte chiar lângă stadionul „Valentin Stănescu”, s-a obişnuit cu ideea că George Copos este un patron care caută să obţină profit din afacerea Rapid. „Ce să-i mai zicem şi lui Copos, el e un om de afaceri şi vrea să aibă buzunarele pline. Până la urmă, aşa ar proceda oricine. Mie imi pare rău de echipă că a ajuns aici. Îmi amintesc perioada când eram tânăr şi am luat bătaie pentru Rapid. Voiam să intru la un meci cu copilul, iar stadionul era plin. Am încercat să sar gardul cu copilul în spate, dar jandarmii m-au prins şi mi-au dat o bătaie de ţin minte şi acum”, adaugă şi Alexandru Neagu, care suferă din cauza crizei pe care o traversează echipa sa de suflet.

„Dinozaurii” cu bani mulţi au plecat din Giuleşti şi au lăsat locul „mânjilor” care bat la porţile afirmării. În ei îşi pun toţi suporterii rapidişti speranţa că vor redresa corabia vişinie şi le promit sprijin necondiţionat. Nici nu se putea găsi un context mai bun pentru jucători de 17 sau 20 de ani să-şi facă debutul în Liga 1. Soarta Rapidului este în mâinile acestor jucători tineri, care au şansa să intre în istoria clubului drept „salvatorii Torcidei din Grant”. 

Cum ar putea arăta Rapidul în retur: Mişa (22 de ani) – Adrian Grigore (22), Cătălin Păun (25), Al. Dăescu (21), Vasile Nicolae (17) – Andrei Matei (22), Al. Ioniţă II (18), Al. Coman (21), Florin Călin (19) – Andrei Ciolacu (20), Mădălin Martin (20).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite