Ne confruntăm cu o situaţie apocaliptică: „Gândim româneşte! Trebuie să fii dus cu capul să faci asta“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Porumboiu e uluit că lumea se gândeşte la fotbal în România
Adrian Porumboiu e uluit că lumea se gândeşte la fotbal în România

Pandemia de coronavirus a cauzat până acum peste 650 de decese în România şi, în curând, va aduce un val colosal de afaceri falimentare.

Când se face bilanţul actualizat, zilnic, al coronavirusului în România, ar fi bine să avem şi o rubrică privind numărul şomerilor. Şi, în curând, va trebui să adăugăm acolo şi o statistică privind afacerile falimentare. Fiindcă, la cum decurg lucrurile, ne vom confrunta cu o situaţie apocaliptică.

Dramă e că nimeni nu va fi ferit de recesiunea economică şi inclusiv sportul de performanţă „tremură“ din toate încheieturile. Şi, în mijlocul acestui hoas, declaraţiile date de Adrian Porumboiu pentru gsp.ro descriu un viitor groaznic. Concret, fostul mare arbitru internaţional nu vede cum am putea relua campionatul din luna iunie, aşa cum îşi doreşte Liga Profesionistă de Fotbal (LPF). Iar dacă previziunile lui Porumboiu se vor adeveri, suspendarea definitivă a campionatului înseamnă, mai întâi, pierderea banilor din drepturile TV şi apoi falimentul cluburilor care depind de această sursă de venit.

Ce a spus Adrian Porumboiu?

*Oamenii mor zilnic în spitale, sunt sute de infectaţi la fiecare 24 de ore şi unii se gândesc la fotbal? Ce campionat să joci? În ce condiţii? Nu vedeţi că în România nu se respectă restricţiile şi oamenii ies ca să cânte manele şi să facă grătare în plină stradă? Ce simţ al răspunderii să aibă românii?

*Obligatoriu ar trebui testaţi toţi, de la jucători şi antrenori, până la masori, arbitri, oficiali şi chiar ziariştii care intră în stadion şi merg să ia acele interviuri.

*Să facem un calcul simplu, 14 echipe înmulţit cu 35 de persoane, peste 500. Plus vreo 80-100 de arbitri, observatori, ziarişti, se ajunge spre 750-800. Campionatul ar trebui să se joace pe sistemul o etapă la trei zile, deci cam 1.500 de teste pe săptămână, doar pentru fotbal. Puţin probabil, mai ales că România la nivelul întregii ţări se fac câteva mii. Acum ce facem, nu mai testăm medicii şi cei care au simptome şi facem teste pentru fotbal?

*Dacă aş fi ministrul Sănătăţii n-a semna pentru reluarea fotbalului şi dacă ar exista un risc de 0,001% în privinţa celor care vor juca. Până la fotbal, trebuie să repornim economia, nu stăm acum să ne preocupe un meci. 

*Dacă un fotbalist se infectează şi moare, cine e responsabil? Trebui să fii dus cu capul grav ca să dai un astfel de aviz.

*Continuăm să gândim româneşte dacă noi tot dezbatem şi luăm în calcul să mai jucăm prea curând fotbal. N-a reluat Germania meciurile. Şi e Germania, domnilor, poate ţara cea mai pregătită, din punct de vedere medical, din toată această lume şi vorbim noi de protocoale, de teste, de meciuri de fotbal. Sunt d-ale noastre aceste discuţii, nu ne putem debarasa deloc de ele.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite