Lumea tenisului, zguduită: „Dacă se mai ţine Australian Open? Nu există garanţii!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul ATP, Novak Djokovici, urmăreşte situaţia cu sufletul la gură
Liderul ATP, Novak Djokovici, urmăreşte situaţia cu sufletul la gură

Pe măsura trecerii orelor, organizatorii şi reprezentanţii Guvernului încep să-şi schimbe, treptat, discursul. Dacă, iniţial, anularea primului Grand Slam al anului era o variantă respinsă, acum, din păcate, ea nu mai e exclusă, cu vehemenţă.

Australian Open 2021, primul Grand Slam al anului, programat pentru 8-21 februarie, e în aer, cu patru zile înaintea primelor partide.

Tragerea la sorţi pentru stabilirea tabloului, care ar fi trebuit să aibă loc, joi dimineaţă, nu s-a mai ţinut, după cum „Adevărul“ a scris aici. Iar acum chiar se vehiculează că întreg turneul poate fi anulat, ceea ce ar fi o lovitură devastatoare, atât pentru organizatori, cât şi pentru sportivii care au bătut drumul până în Australia. 

Întrebat de reporteri dacă primul Grand Slam al anului poate fi anulat, după cazul de COVID-19 depistat la un hotel unde sunt cazaţi 600 de sportivi şi antrenori, premierul statului Victoria, Daniel Andrews, a fost nevoit să dea un răspuns sincer.

„Suntem conştienţi cu toţii că nu există garanţii. În acest moment însă, turneul n-ar trebui să fie afectat. Orice om care soseşte în Australia din afara ţării reprezintă un risc. Pe care trebuie să-l asumi. Ceea ce facem şi noi acum. Strategia noastră nu e să avem mereu zero cazuri zilnice de COVID-19. Noi ne dorim să revenim la normalitate, să găsim soluţia de a convieţui cu noul coronavirus, să avem activităţi economice şi să începem procesul de reconstrucţie, gestionând situaţiile de risc“, a declarat Daniel Andrews. 

Directorul Australian Open, Craig Tiley, a admis şi el că, de acum, decizia organizării turneului nu mai e în mâinile celor de la federaţia de tenis. „Ceea ce se va întâmpla cu Australian Open nu ţine de noi. Nu e decizia noastră. Mai multe structuri guvernamentale vor lua o decizie, iar noi o vom respecta, aşa cum am făcut de la început“, a spus Tiley.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite