Liverpool, calificare fabuloasă în finala Ligii Campionilor: Echipa lui Klopp a suferit teribil, la Villarreal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jurgen Klopp, în delir
Jurgen Klopp, în delir

Cine a văzut turul Liverpool – Villarreal (2-0), era convins că, în returul de marţi seară, de pe „Estadio de la Cerámica“, calificarea „cormoranilor“ va fi o simplă formalitate. Iar asta pentru că, săptămâna trecută, pe „Anfield“, spaniolii doar au rezistat, au limitat proporţiile scorului.

Din păcate pentru echipa antrenată de Jurgen Klopp, elevii săi au căzut şi ei în această capcană! Iar asta s-a văzut în evoluţia lor, în primele 45 de minute. Jucătorii lui Liverpool au intrat pe teren pe vârfuri, cum se spune în fotbal, şi au plătit cu vârf şi îndesat pentru această greşeală! Mai ales că Villarreal, având un public fantastic în spate, a forţat din start. Iar când golul lui Boulaye Dia a venit în minutul 3, „submarinul galben“ a şi prins viteză. 

Liverpool, groggy, a scăpat de o fază suspectă de penalty, în minutul 37. Dar şi-a văzut avantajul luat în tur, anulat înainte de pauză. Pentru că, după încă o fază în care apărarea britanicilor a fost făcută şah-mat, Coquelin a punctat pentru 2-0 (41), stabilind scorul la pauză.

Salah

Salah a făcut o a doua repriză excelentă

Klopp i-a trezit, portarul i-a readus în meci

Din păcate, nu vom vedea, probabil, niciodată discursul carismaticului Jurgen Klopp de la pauză. Cert e că vorbele neamţului i-au trezit pe elevii săi. Pentru că, la reluare, Liverpool, în primul rând, a echilibrat meciul. Fără însă să strălucească. Dar nici n-a mai fost nevoie pentru că portarul gazdelor, Gerónimo Rulli, a readus formaţia engleză în meci. 

După o fază iniţiată de Salah, Fabinho a intrat în careu, a vrut să centreze într-o primă fază, dar s-a răzgândit în ultima secundă. Şi bine a făcut, pentru că şutul său a trecut printre picioarele lui Rulli, altfel un goalkeeper foarte bun (62). Din păcate pentru Villarreal, de aici a început prăbuşirea echipei. Care a mai încasat două goluri de la Diaz (67) şi Mane (74), pierzând atât returul, scor 2-3, cât şi şansa unei calificări istorice în finala Ligii Campionilor. Gazdele au încheiat partida în genunchi, în zece oameni, după eliminarea lui Capoue pentru două „galbene“ (63, 85).

Aşadar, la data de 28 mai, pe „Stade de France“, Liverpool va juca meciul pentru câştigarea Ligii Campionilor. Ar fi al 7-lea triumf pentru „cormorani“, însă unul care nu va veni uşor, având în vedere că adversara lor se va alege dintre Real Madrid şi Manchester City. Cele două semifinaliste vor juca, miercuri, de la ora 22.00, returul de pe „Santiago Bernabeu“, pornind de la scorul de 4-3 pentru englezi.

1976–77, 1977–78, 1980–81, 1983–84, 2004–05 şi 2018–19 sunt sezoanele în care Liverpool a fost campioana Europei.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite