Jocurile Olimpice, marea problemă a României: Cum se prezintă situaţia după plecarea lui Rădoi la naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rădoi a calificat România U-21 pentru turneul de fotbal, care se va desfăşura, între 22 iulie şi 8 august, însă, în acest moment, nu se ştie cine va merge cu echipa la Tokyo.

Acceptând provocarea preluării naţionalei mari, Mirel Rădoi (38 de ani) profită de o şansă cu care e posibil să nu se mai întâlnească, dacă ar refuza oferta FRF.

Există însă şi un dezavantaj: mergând la prima reprezentativă, fostul stelist va avea şanse minime de a sta pe banca echipei olimpice la Tokyo, în vara anului viitor. 

Practic, în speranţa de a prinde Euro 2020 cu naţionala mare, Rădoi renunţă la o certitudine: JO 2020! Astăzi, au apărut informaţii potrivit cărora tânărul tehnician negociază cu FRF pentru a fi lăsat să meargă în Japonia, chiar dacă va prelua prima reprezentativă. E greu de crezut însă că acest lucru se va şi întâmpla.

În primul rând, dacă Rădoi va câştiga barajele Ligii Naţiunilor şi îi va duce pe tricolori la Euro 2020, el nici nu va avea suficient timp să pregătească atât prima reprezentativă, cât şi echipa olimpică. Campionatul European se va desfăşura, între 12 iunie şi 12 iulie. Dacă va fi prezentă la turneul final, România va fi plasată în Grupa C din care fac parte deja Olanda şi Ucraina (ultima echipă va fi stabilită după tragerea la sorţi de la 30 noiembrie). În această grupă, meciurile sunt programate pentru 14, 18 şi 22 iunie. Ceea ce înseamnă că, inclusiv dacă România va fi eliminată după faza grupelor, în cel mai bun caz, Rădoi va avea la dispoziţie doar o lună pentru a pregăti Jocurile Olimpice! Iar situaţia s-ar complica şi mai mult, dacă tricolorii trec de grupe la Euro 2020, în condiţiile în care optimile sunt programate pentru 27-29 iunie!

Cine vine la tineret?

Şi chiar dacă România nu va merge la Euro 2020, o eventuală deplasare a naţionalei olimpice la Tokyo cu Rădoi pe bancă va crea o altă problemă.

E greu de crezut că noul selecţioner al României U-21 va accepta să conducă echipa în preliminariile Euro 2021, însă să stea acasă, când vor începe Jocurile Olimpice, o întrecere care ar îmbunătăţi CV-ul oricărui antrenor. 

În acest moment, nu există un favorit clar pentru înlocuirea lui Rădoi la U-21. După ce s-a aflat că fostul stelist va ajunge la prima reprezentativă, au apărut mai multe nume, totul fiind, deocamdată, la stadiu de speculaţii. Vorbim despre Edward Iordănescu (Gaz Metan), Daniel Isăilă (Al-Hazm), Marius Măldărăşanu (Metaloglobus), Costel Enache (liber de contract) şi Adrian Mutu (Al-Wahda U-21). Doar că, din ce se aude, Iordănescu ar fi declinat deja propunerea, iar Măldărăşanu, într-o intervenţie la Pro TV, a lăsat de înţeles că nu prea îşi doreşte să ajungă la tineret.

„Mai am două etape la echipa mea de club. Îmi doresc să antrenez echipa de club. Nu mă văd într-o astfel de postură. Antrenorii tineri trebuie să antreneze zi de zi pentru a prinde experienţă. Nu m-aş vedea într-o poziţie de selecţioner. Nu pot să spun acum, e doar o discuţie despre o ştire. Nu mă văd într-o postură de a antrena echipa naţională U-21“, a spus fostul rapidist.

2 e locul pe care îl ocupă România U-21 în grupa a 8-a a preliminariilor pentru Euro 2021. Prima poziţie asigură calificarea, iar cea secundă, prezenţa la baraj.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite