Halep, o surpriză neplăcută, dar rar întâlnită, la Doha: De când nu mai fusese eliminată după primul meci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

Simona Halep (30 de ani, 27 WTA) e criticată acum, pentru că a părăsit repede turneul de la Doha. Totuşi, o asemenea contraperformanţă e o raritate pentru cariera ei stelară. Ceea ce spune totul despre nivelul înalt pe care l-a menţinut, ani la rând.

Simona Halep a fost învinsă, surprinzător, după primul meci pe care l-a jucat, în Qatar. Constănţeanca a pierdut în faţa lui Caroline Garcia (Franţa, 28 de ani, 76 WTA), o adversară pe care o bătuse, în şapte din precedentele opt întâlniri!

Deşi Halep n-a fost singura favorită eliminată, ieri, la Doha - au ieşit şi Kerber (18 WTA), Rybakina (20 WTA), Bencic (22 WTA) şi Svitolina (15 WTA) - criticile au curs la adresa Simonei, mai ales pe reţelele de socializare. 

Totuşi, de când şi-a început ascensiunea în lumea tenisului feminin, „Simo“ a părăsit foarte rar un turneu, după primul meci. Ca să vedem când a mai bifat o asemenea contraperformanţă, trebuie să ne întoarcem mult în timp. Mai precis, la 12 august 2021. Atunci, în prima partidă pe care a disputat-o după o absenţă de trei luni, la Montreal, Halep a fost învinsă de Collins (11 WTA), scor 6-2, 4-6, 4-6. 

O altă competiţie în care „Simo“ a fost eliminată, după prima partidă disputată pe tablou, a fost, la Roma, în 2019. Atunci, constănţeanca a pierdut meciul cu Vondrousova (35 WTA), scor 6-2, 5-7, 3-6. 

Tot în 2019, dar în primul meci al sezonului, la data de 9 ianuarie, Halep a fost învinsă după primul meci, la Sydney: 4-6, 4-6 cu Barty (1 WTA).

Acum, după eliminarea de la Doha, Halep va reveni pe teren, în luna martie, după cum „Adevărul“ a explicat aici.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite