Halep, accidentare explicată: Ce înseamnă o ruptură la adductori şi cum se tratează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep

După o pauză de 92 de zile, între 12 mai şi 12 august, pentru Simona urmează încă o perioadă fără meciuri şi fără efort intens.

Simona Halep (13 WTA) s-a retras, în noaptea de miercuri spre joi, de la Cincinnati şi de acum e într-o cursă contracronometru de a fi aptă pentru US Open (30 august - 12 septembrie).

Ce înseamnă însă o „mica ruptură la adductorul drept“, adică ultima accidentare care a lovit-o pe Halep? Explicaţiile au fost oferite pentru revistagalenus.ro de către Vlad Ilie (medic rezident, specialist în medicină sportivă, care lucrează la loturile naţionale de rugby juniori) şi de Alin Popescu (medic primar care, de asemenea, se ocupă de medinică sportivă).

„Regiunea musculară inghinală reprezintă o zonă de tranziţie între trenul inferior şi superior, fiind implicată în aproximativ toate mişcările compuse ale membrului inferior. Astfel, apariţia unei afecţiuni în această zonă va scoate, cu siguranţă, sportivul din ciclul de antrenament şi, în anumite situaţii nefaste, poate duce la sfârşitul prematur al carierei֧. Cele mai multe cazuri provin din sporturi care presupun alergare intermitentă, schimbări de direcţie, mişcări repetitive în plan lateral sau aterizări“, e o prezentare a problemei de care suferă şi Halep acum.

Ce presupune însă recuperarea după o astfel de afecţiune: „Majoritatea leziunilor musculare sunt abordate conservativ prin repaus al membrului afectat, aplicaţii locale cu gheaţă (15-20 de min. de 6-7 ori pe zi). În cazurile în care e prezentă durerea, analgezia o realizăm cu paracetamol. Putem folosi în această fază proceduri terapeutice precum TENS sau terapia cu ultrasunet (program faza acută) pentru facilitarea vascularizaţiei locale. Ţinta acestei etape de recuperare e realizarea adducţiei coapsei împotriva gravitaţiei, fără durere“.

Urmează zece zile decisive

Aşadar, pe scurt, Simona are nevoie de încă o perioadă fără meciuri, fără efort intens, pentru a-şi reveni. Din păcate, timpul rămas până la US Open e foarte scurt. La New York, meciurile din turul I sunt programate pentru 30 august. Ceea ce înseamnă că Halep are la dispoziţie zece zile pentru a fi aptă de joc. În caz contrar, va încheia un sezon de coşmar în care, din cauza problemelor medicale, a ratat, pe rând, French Open, Wimbledon şi Jocurile Olimpice de la Tokyo, având acum emoţii mari şi pentru participarea la Flushing Meadows (30 august - 12 septembrie). 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite