Un jandarm român a murit după ce s-ar fi împușcat în piept, în timp ce păzea o ambasadă din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un jandarm român în vârstă de 44 de ani a fost găsit mort, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce s-ar fi împușcat în piept, timp ce asigura paza la ambasada Turkmenistanului din Capitală.

Jandarmeria Capitalei: Ne exprimăm regretul profund pentru pierderea colegului nostru Foto: Facebook
Jandarmeria Capitalei: Ne exprimăm regretul profund pentru pierderea colegului nostru Foto: Facebook

Incidentul a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 01:30, și a fost semnalat autorităților printr-un apel de urgență la 112.

Potrivit anchetatorilor, jandarmul, care era ofițer din 2005, s-ar fi sinucis cu arma din dotare,  conform Gândul.ro, care citează Antena 3.

„În data de 16 iunie 2024, în jurul orei 01:20, la unul dintre obiectivele aflate în responsabilitatea Jandarmeriei Capitalei, echipajul auto care executa patrularea între obiective a observat faptul că jandarmul din postul de pază avea o plagă împușcată la nivelul pieptului și nu prezenta semne vitale. Ulterior, echipajul medical sosit la fața locului a confirmat decesul”, potrivit unui comunicat transmis de Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București.

Potrivit Jandarmeriei Capitalei, subofițerul este cadru al Jandarmeriei Române din anul 2005 și, de-a lungul carierei militare, conform carnetului psihologic, nu a fost identificat cu tulburări de natură psihologică.

În ultimii cinci ani, acesta a fost declarat „apt psihologic” în urma susținerii evaluărilor periodice, nefiind consemnate aspecte problematice care să necesite includerea în programe de monitorizare. De asemenea, ultima testare psihologică a susținut-o în data de 26.09.2023, fiind declarat „apt psihologic””, conform sursei citate.

Conform Jandarmeriei, pe rolul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București a fost înregistrat un dosar penal privind moartea suspecta a persoanei. În cauză, se efectuează cercetări cu sprijinul politiștilor din cadrul Poliției Capitalei – Serviciul Omoruri.

Ne exprimăm regretul profund pentru pierderea colegului nostru, în vârstă de 44 de ani, și rămânem alături de familia sa pentru totdeauna”, mai arată Jandarmeria Capitalei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite