Gică Craioveanu: "Nu credeam să trăiesc ziua în care voi fi înjurat acasă". Replica suporterilor: "Ne-ai întors spatele"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gică Craioveanu
Gică Craioveanu

Director de imagine la CSU Craiova, Gheorghe Craioveanu crede că suporterii care l-au înjurat sâmbătă, cu ocazia meciului dintre CSU şi FCU, au pierdut "esenţa oltenismului".

Într-un editorial semnat în revista "Maxima Sport", Gică Craioveanu a scris:

Nu credeam să trăiesc ziua în care voi fi înjurat la mine acasă. Patru ani mi-am învineţit tibiile şi mi-am umflat gleznele pentru această echipă. Au fost cei mai frumoşi ani din carieră şi, poate, din viaţă. Noul public craiovean nu mai înţelege ce înseamnă să fii oltean. Şi-a pierdut însăşi esenţa oltenismului. Esenţa noastră de olteni presupune să ne mândrim cu cei care ne-au adus glorie, cei datorită cărora se vorbeşte despre noi în locuri în care altfel nu s-ar fi vorbit. Mai au respect pentru o himeră. Himera se mai reazămă pe două nume: Ţicleanu şi Balaci. Chiar cred aceşti puşti că Geolgău, Lung, Tilihoi, Ungureanu, Cămătaru, Stroe sau Craioveanu nu vor binele acestui brand? Cu ce echipă ar mai fi ţinut copiii ăştia astăzi dacă nu erau numele de mai sus?

Leilor, cel mai trist nu sunt pentru că am fost eu înjurat, ci pentru că am văzut olteni bătându-se şi scuipându-se între ei la vestiare, dar nejucând nimic pe teren. Eu vin dintr-o perioadă în care lumea se ocupa cu fotbalul, nu cu scuipatul şi bătaia. Din păcate, echipa cu stema cu leul de la care am plecat eu nu se mai ocupă cu fotbalul cam de multişor. Să tot fie vreo 15 ani. Iar când nu joci fotbal, e normal să-ţi creşti aşa suporterii. Dar noii fani au ales: ei nu vor fotbal, nici măcar nu ştiu ce e aia. Ei vor scandal şi ură. Cât timp vor rămîne aşa, nici echipa pe care ei o susţin nu va putea fi altfel. Pace!”, a

Craioveanu a jucat patru ani la Universitatea Craiova şi a cucerit trei trofee: un campionat şi două cupe. A fost golgehterul României în 1994 şi 1995. 

 Pe pagina de facebook a suporterilor Universităţii Craiova a fost postată şi replica fanilor.

"Eşti trist Gică? Şi noi suntem. Noi suntem supărati pentru că ne-ai întors spatele, tu eşti supărat pentru că te-am fluierat. Cum să ţină suporterii cu tine, să te aplaude, să îţi scandeze numele, când tu eşti alături de un SRL înfiinţat acum 3 luni si băgat direct în Liga 2. Nu putem accepta aşa ceva Gicane, indiferent de cât de mult te iubim .... Ştiinta e doar una, ai vazut sâmbătă, a votat stadionul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite