„Gogoaşă” înfuriată: portarul-ultras a făcut două victime în Bănie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Preda FOTO Fcuniversitatea-craiova.mihai.blogspot.ro
Andrei Preda FOTO Fcuniversitatea-craiova.mihai.blogspot.ro

Andrei Preda, portarul de rezervă al Universităţii Craiova, are tatuat pe corpul imnul echipei. Nu lipsesc nici anii în care echipa sa a câştigat Cupa sau campionatul. Cel poreclit "Gogoaşă" este cel care i-a lovit pe Pleşan şi pe Silvian Cristescu, de la CSU Craiova.

Circul continuă în fotbalul craiovean! Derby-ul Craiovei, între echipa primăriei, CS Universitatea şi echipa lui Mititelu, vechea FC Universitatea, s-a încheiat 0-0. Mult mai interesante au fost evenimentele care au precedat meciul de sâmbătă, în care onoarea Ştiinţei a fost „apărată” de singurul jucător cu carnet de ultras din România, portarul Andrei Preda.
Portarul de rezervă al celor de la FC Universitatea Craiova i-a bătut la vestiare pe căpitanul celor de la CS U, Mihăiţă Pleşan, şi pe Silvian Cristescu, unul dintre oficialii echipei gazdă. Urmările nu au fost plăcute pentru cei de la echipa primăriei: Pleşan nu a mai putut intra pe teren, iar Cristescu şi-a pierdut un dinte.

„M-a înjurat Pleşan de morţi, de familie. A sărit la mine şi am sărit şi eu la el. Cristescu a început să mă înjure şi am ripostat. Am înţeles că i-a căzut şi un dinte. S-a lovit cu cotul, m-au filmat cei de la Jandarmerie. Mi-au furat şi telefonul, mi-au băgat mâna în buzunar. Urât din partea lor!”, a declarat Preda pentru DigiSport.

În vârstă de 24 de ani, Andrei Preda este un caz unic în fotbalul românesc. Mai precis, e primul jucător din Liga I sau Liga a II-a cu carnet de ultras. El este membru al Peluzei Sud '97, şi nu unul oarecare, ci unul care a avut nenumărate conflicte cu jandarmii, fiind şi interzis pe stadioane de trei ori până acum, în total 24 de luni (o interdicţie pe un an şi două pe câte 6 luni). De altfel, el e primul jucător din istorie care era interzis pe stadioane ca suporter, dar putea intra la meciuri ca jucător!
Pentru a-şi exprima ataşamentul pentru echipa iubită, Universitatea Craiova, Andrei Preda, care e poreclit Gogoaşă, şi-a tatuat pe corp întreaga istorie a clubului Universitatea Craiova: anii înfiinţării, promovăii în prima ligă, cuceririi titlului şi, cel mai important, întreg imnul clubului - fără refren. Acest din urmă tatuaj şi l-a făcut în urmă cu aproape doi ani.

E poreclit «Gogoaşă»

Andrei Preda e poreclit „Gogoaşă”. El şi-a căpătat acest supranume pe când era la copii Şcolii de fotbal Gică Popescu. Într-o zi, a pus un pariu cu un coleg că poate mânca cele mai multe gogoşi dintre toţi. S-a oprit după ce a terminat-o pe a 39-a! De atunci, toată lumea îl ştie drept „Gogoaşă”.

VIDEO SCANDAL LA BUZĂU-RAPID: BĂTAIE PE TEREN ŞI ÎN TRIBUNE

REZULTATELE DIN LIGA A DOUA

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite