FOTO Vânzarea măştilor, o afacere în România: Primul club care le dă la un preţ uriaş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
După terminarea stării de urgenţă, orice individ trebuie să aibă masca pe faţă când intră în spaţii închise
După terminarea stării de urgenţă, orice individ trebuie să aibă masca pe faţă când intră în spaţii închise

În contextul în care acoperirea feţei în spaţiile închise va fi obligatorie după 15 mai, o echipă de fotbal din Liga I a avut o idee profitabilă.

Starea de urgenţă se va încheia în România la jumătatea lunii mai şi, din acel moment, răspunderea combaterii coronavirusului va fi pasată, în mare parte, oamenilor. 

Şi, pentru a nu avea o explozie de cazuri noi, Guvernul a luat o decizie bună: purtarea măştilor în spaţiile închise va fi obligatorie. Chiar şi înaintea apariţiei acestei măsuri, preţul măştilor explodase în România. Acum, cu greu poţi procura astfel de obiecte la un preţ mai mic de 5,6 lei bucata. Ceea ce înseamnă un efort finanicar mare, mai ales că măştile trebuie schimbate periodic. Odată cu apariţia acestui trend, sunt mulţi oameni care vor să aibă măşti personalizate. În România, Craiova tocmai a venit în întâmpinarea acestei dorinţe, având ideea comercializării unor măşti cu însemnele clubului. Măştile costă 15 lei şi pot fi cumpărate online prin site-ul oficial al clubului. Produsele au fost deja promovate de jucători, printr-o serie de fotografii publicate pe pagina de Facebook.

Imagine indisponibilă
Craiova
Craiova
Imagine indisponibilă

„Să nu ne fie ruşine!“

Dincolo de această idee de marketing, sunt voci care susţin că toţi cei implicaţi în Liga I, de la jucători la jurnaliştii care se vor duce pe stadion pentru meciuri, ar trebui să folosească măştile. Managerul celor de la Sepsi, Cornel Şfaiţer, a dezvoltat această idee pentru gsp.ro. „Să fim atenţi cum ne comportăm, zi de zi, să nu ne culcăm pe o ureche chiar dacă depăşim perioada de pregătire şi nu apare nimic neprevăzut. Să fim atenţi la condiţiile de igienă, cele de izolare pentru jucători şi staff. Cu cine se intră în contact. Consider că ar fi util să purtăm măşti şi mănuşi înainte şi după meci, inclusiv la conferinţele de presă sau la zona mixtă. Poate fi o imagine ciudată, dar nu trebuie să ne fie ruşine. E mai bine să prevenim decât să tratăm. Doar aşa putem termina campionatul şi ne putem gândi la sezonul următor“, a explicat Şfaiţer.

Iar avertismentul său e justificat! Deja, ministrul Sporturilor, Ionuţ Stroe, a spus că o competiţie care, în timpul desfăşurării ei va avea sportivi depistaţi pozitiv, riscă să fie compromisă definitiv. „În cazul unor competiţii, în opinia mea, cred că acel campionat e compromis. Pentru că echipele interacţionează între ele, cel puţin două echipe dacă nu mai multe vor trebui carantinate şi, practic, toate procedurile acestea vor compromite această competiţie. Tocmai de aceea, avem măsuri atât de ferme şi bine definite“, a spus Stroe.

Să porţi mască nu e foarte confortabil pentru nimeni. Mai ales că se face cald, însă trebuie să facem un efort şi să purtăm măşti şi mănuşi. Până la urmă, sănătatea e cea mai importantă. Cornel Şfaiţer manager Sepsi  
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite