Firea a tăiat în carne vie! CSM Bucureşti reduce drastic salariile! Comunicatul oficial al clubului

Firea a tăiat în carne vie! CSM Bucureşti reduce drastic salariile! Comunicatul oficial al clubului

Gabriela Firea a fost foarte generoasă când a făcut bugetul clubului CSM, însă acum a tăiat în carne vie

Gruparea finanţată de Primăria Capitalei e prima din România care ia o măsură drastică după ce pandemia a paralizat planeta.

Ştiri pe aceeaşi temă

În lipsa competiţiilor, sportivii au devenit nişte şomeri de lux cu salarii colosale. Cum bani din sponsorizări, drepturi TV şi vânzări de bilete nu mai vin, cel puţin până la reluarea meciurilor, lumea sportului urmează să fie lovită de un cutremur. 

Iar în România, o primă decizie dură a venit astăzi, când CSM Bucureşti a anunţat, oficial, că şi-a trecut sportivii în şomaj tehnic!

Ce scrie în comunicatul celor de la CSM Bucureşti?

Clubul Sportiv Municipal Bucureşti traversează cea mai dificilă perioadă din istoria sa, situaţie în care se află şi celelalte structuri sportive din România şi din întreaga lume. Pandemia de COVID-19 a dat peste cap strategiile tuturor, atât la nivel individual, cât şi colectiv.

Ca urmare a amânării pe termen nelimitat a tuturor competiţiilor sportive, hotărâri luate de federaţiile de specialitate, Clubul Sportiv Municipal Bucureşti a întrerupt activitatea tuturor secţiilor, sănătatea sportivilor şi iubitorilor de sport, a noastră, a tuturor, fiind pe primul loc.

Am dori să vă informăm că, având în vedere Ordonanţele militare nr. 1 şi 2/2020, prin care se suspendă, printre altele, activitatea sportivă, suntem obligaţi de Ordonanţa 30/2020 (articolul XV, alineatul 2) să suspendăm contractele de activitate sportivă pe durata stării de urgenţă.

Participanţii la activitatea sportivă beneficiază pe durata suspendării contractelor de activitate sportivă de o indemnizaţie de 75 la sută din drepturile în bani aferente activităţii sportive prestate, dar nu mai mult de 75 la sută din câştigul salarial mediu brut prevăzut de Legea Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat pe anul 2020 (număr 6/2020).

Decizia va fi suspendată în momentul în care oficialităţile vor ridica starea de urgenţă. Să sperăm că acest lucru se va petrece cât mai repede posibil.

Trebuie să avem răbdare şi înţelegere, trebuie să dăm dovadă de maturitate, de solidaritate şi, suntem siguri, vom ieşi învingători şi din această teribilă încercare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: