Dulgheru, victorie uriaşă la Doha: a eliminat o jucătoare în faţa căreia fusese spulberată la ultima confruntare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În absenţa Simonei Halep, bucureşteanca de 25 de ani a făcut spectacol în Qatar, acolo unde a avut parte şi de un susţinător-surpriză în tribune.

Simona Halep a renunţat să joace la Doha, după ce a câştigat turneul de la Dubai, iar astăzi, la sosirea în România, a explicat motivele abandonului ei.

În absenţa jucătoarei numărul 3 din lume, Alexandra Dulgheru (numărul 94 mondial) a ţinut sus steagul României în Qatar. Venită din calificări, bucureşteanca de 25 de ani a întâlnit-o pe Alize Cornet (Franţa, locul 24 WTA) în turul I. Cele două jucătoare se mai întâlniseră o dată, în 2010, la Hobart, acolo unde s-a impus Cornet, scor 6-1, 6-0.

Faţă de acum cinci ani însă, Dulgheru a progresat, iar acest lucru s-a văzut, marţi, la Doha. Susţinută din tribune de Claudiu Keşeru, atacantul care, săptămâna trecută, a semnat cu Al-Gharafa, bucureşteanca s-a impus cu 6-4 în primul set.

Cel de al doilea set a pornit excelent pentru Cornet, care a condus cu 2-0, însă Dulgheru s-a apropiat, la un moment dat, la 4-3, înainte de a ceda cu 3-6.

În decisiv, jucătoarea din România a fost de neoprit: a spulberat-o, pur şi simplu, pe Cornet şi a adjudecat setul cu 6-1!

Aceasta a fost cea mai mare victorie din cariera lui Dulgheru de până acum, având în vedere diferenţa care există în clasament între ea şi Cornet. În turul II, la Doha, Dulgheru o va întâlni pe Caroline Wozniacki (Danemarca, numărul 5 mondial).

Pot să zic doar că am crampe! Am făcut câteva puncte formidabile. Ştiam că e o jucătoare greu de bătut. Am încercat să dau totul în acest meci. Suportul publicului te ajută întotdeauna. Sper să-i văd la fiecare meci. Alexandra Dulgheru
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite