Dezamăgire mare pentru fanii Formula 1! O legendă a circuitului se retrage la finalul acestui sezon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kimi Raikkonen

Kimi Raikkonen, pilotul care a debutat în urmă cu 20 de ani în cea mai importantă întrecere  automobilistică a lumii, a anunţat că va pune punct carierei sale în Formula 1.

Finlandezul în vârstă de 41 de ani, în prezent component al echipei Alfa Romeo Racing, şi-a informat fanii printr-o postare pe contul personal de instragram şi a menţionat că a luat această decizie la finalul sezonulu trecut. “Asta este. Acesta va fi ultimul meu sezon în Formula 1. Este o decizie pe care am luat-o iarna trecută. Nu a fost o decizie uşoară, dar după acest sezon va fi momentul pentru lucruri noi. Deşi sezonul continuă, vreau să le mulţumesc familiei mele, tuturor echipelor mele, tuturor celor implicaţi în cariera mea şi în special vouă, fanilor care m-aţi susţinut în tot acest timp. Formula 1 se încheie pentru mine, dar mai sunt multe lucruri în viaţă pe care vreau să le experimentez şi de care vreau să mă bucur”, a scris pilotul  pe reţeua de socializare. .

Raikkonen a câştigat titlul în 2007, la volanul unui monopost Ferrari, şi deţine recordul pentru cele mai multe starturi în Formula 1 (341 până în acest moment). În afara triumfului din urmă cu 17 ani, Kimi a mai termnat de alte 5 ori pe podium în clasamentul piloţilor, 2 locuri doi şi 3 locuri trei. 

Conform Eurosport, Kimi Raikkonen a debutat în Formula 1 în 2001, la echipa Sauber. După numai un sezon a semnat cu McLaren, unde a petrecut 5 ani. În 2007 a semnat cu Ferrari, câştigând titlul mondial, iar în 2010 a renunţat la Formula 1 pentru a concura în Campionatul Mondial de Raliuri. În 2012 s-a întors în "Marele Circ", la Lotus şi după 2 ani a revenit la Ferrari, pentru care a concurat în alte 5 sezoane. Din 2019, Raikkonen este pilotul celor de la Alfa Romeo.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite