Debut victorios pentru Rareş Fortuneanu la naţionala masculină de handbal. Cum ajunge România la CM 2021

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rareş Fortuneanu a obţinut victoria la debutul pe banca naţionalei masculine de handbal a României
Rareş Fortuneanu a obţinut victoria la debutul pe banca naţionalei masculine de handbal a României

Naţionala masculină de handbal a României a început cu o victorie chinuită în faţa Georgiei, 29-24, prima fază a calificărilor pentru Campionatul Mondial din 2021 (Egipt). Acesta a fost meciul de debut al selecţionerului Rareş Fortuneanu.

În timp ce 24 dintre cele mai bune naţiuni din handbalul masculin se înfruntă la Campionatul European, în Austria, Norvegia şi Suedia, România a început, vineri, lungul drum spre Campionatul Mondial de anul viitor, la turneul organizat în Italia, la Benevento.

Fără prezenţă la un turneu final în ultimii zece ani, România a suferit chiar şi în faţa unui adversar fără pretenţii. După ce în prima repriză şi-au construit un avantaj maxim de şase goluri, Grigoraş înscriind jumătate dintre primele 14 goluri ale României, tricolorii au pierdut cadenţa. La pauză, România avea avantaj  de trei goluri (16-13), însă Georgia, cu evoluţia constantă, a egalat în minutul 38 (17-17), apoi a preluat în premieră conducerea, în minutul 39. Rareş Fortuneanu a reuşit, la time-out, să îşi reorganizeze echipa. scorul redevenind favorabil tricolorilor, chiar dacă ecartul a fost minim în următoarele minute. În cele din urmă însă, România a câştigat şi repriza secundă şi s-a impus la diferenţă de cinci goluri.

Demis Grigoraş a fost principalul marcator al României (9 goluri), urmat de Fenici (5 goluri), Simicu, Dumitru şi Thalmaier (câte 3 goluri).

Cum ajunge România la Campionatul Mondial de handbal masculin, din 2021 (Egipt)?

Etapa 1. România trebuie să câştige grupa la Benevento, având ca adversare, în ordine, începând de vineri şi până duminică (10-12 ianuarie 2020), Georgia, Kosovo şi Italia.

Etapa a 2-a. În cazul în care câştigă patrulaterul din Italia, România va juca un play-off în perioada 15-19 aprilie împotriva unei naţionale de la Euro 2020 care nu va participa la turneele preolimpice (România nu va înfrunta Norvegia, Franţa, Spania, Croaţia, Germania, Suedia plus alte două naţiuni care vor obţine dreptul de a lupta pentru un loc la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 via Campionatul European de handbal masculin care se dispută în această perioadă).

Etapa a 3-a. Play-off cu o naţională europeană din afara Top 4 la Euro 2020.

  • Europa are locate 13 locuri la Campionatul Mondial de handbal din 2021, însă Federaţia Internaţională dispune şi de wild-card-uri.
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite