Concluzia scandalului de la hochei: Ministrul Novak e de vină! Explicaţia federaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hochei

La trei săptămâni după Mondialul de la Ljubljana, în care România a fost ciuca bătăilor şi a ajuns în mijlocul unui scandal etnic, Federaţia Română de Hochei a oferit încă o reacţie bizară.

Naţionala României de hochei s-a bucurat, în ultimele săptămâni, de cea mai bună mediatizare de care a avut parte în istoria ei recentă. Nu datorită rezultatelor, care au fost catastrofale şi au trimis-o în al treilea eşalon valoric, ci pentru că jucătorii s-au făcut remarcaţi prin Imnul Ţinutului Secuiesc şi prin apariţia pe gheaţă cu însemnele... Ungariei.

În cel mai pur stil românesc, după mult zgomot şi ameninţări pe bandă, Federaţia Română de Hochei s-a spălat pe mâini, în această poveste. Şi a concluzionat că n-are competenţa necesară (!) pentru a dicta sancţiuni, dând vina pe... ministrul Sporturilor, Eduard Novak.

Ce scrie în comunicatul federaţiei?

*Cu regret s-a constatat o schimbare de atitudine, şi nu pozitivă, atât din partea Ministerului Sportului, cât şi a unora dintre cluburi, procedându-se la instigarea, în principal a jucătorilor. Astfel s-a creat un climat conflictual, care este de natură să rupă echilibrul care exista la nivelul echipei naţionale şi între cluburi.

*Nu putem să nu constatăm că acest dezechilibru se datorează şi faptului că a existat şi există o diferenţă clară în ceea ce priveşte modul de alocare a fondurilor pentru construirea infrastructurii atât de necesară pentru desfăşurarea acestei activitităţi sportive.

*Astfel, dacă în oraşe precum Bucureşti, Suceava, Iaşi, Constanţa, Buzău nu s-a construit nici măcar un singur patinoar, în Sfântu Gheorghe, Gheorgheni, Târgu Mureş şi Miercurea Ciuc au fost construite patinoare şi urmează a se construi alte 4 (patru) patinoare în aceleaşi localităţi din fonduri CNI (Compania Naţională de Investiţii).

*În ceea ce priveşte incidentele cu privire la care Biroul Federal al FRHG a fost sesizat, legate de meciul din data de 8 mai 2022 desfăşurat între reprezentantiva României şi cea a Ungariei în cadrul Campionatului Mondial de Hochei pe Gheaţă 2022 din Slovenia, în esenţă, FHRG nu are competenţa să stabilească dacă este sau nu un ţinut, regiune, imn sau cântec bisericesc.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite