CFR joacă, diseară, în „infernul“ din Serbia: De ce Şumudică are sabia demiterii deasupra capului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sumudica

De la ora 22.00 (Pro TV), campioana României va întâlni Steaua Roşie Belgrad, în prima manşă dintr-o „dublă“ care poate influenţa viitorul ei, în acest sezon, atât din punct de vedere sportiv, cât şi financiar.

Căzută în play-off-ul Ligii Europa, după ce a părăsit preliminariile Ligii Campionilor, CFR Cluj poate aborda confruntările cu Steaua Roşie Belgrad, având un premiu de consolare în buzunar.

Vorbim despre faptul că, indiferent de ce va face în „dubla“ cu campioana Serbiei din ultimele patru sezoane, formaţia din Gruia are asigurată continuarea sezonului european. Dacă va trece de Steaua Roşie, va evolua în grupele Ligii Europa. Dacă va pierde această „dublă“, atunci va cădea în grupele Conference League. Adică, unde am rămas fără echipe, după ce FCSB, CS U Craiova şi Sepsi au părăsit competiţia, în corpore, în turul II preliminar, la finalul lunii iulie!

Şumudică, sub presiune

Încă de când a preluat CFR, Marius Şumudică a fost avertizat că o eventuală calificare în grupele Conference League nu prea ar mulţumi conducerea. Accederea în grupele Ligii Campionilor, unde România n-a mai avut echipe din 2013, era văzută drept varianta optimă. Totuşi, ratarea acestui obiectiv n-a pus poziţia antrenorului în pericol. În schimb, lui Şumi i s-a dat de înţeles că ar cam trebui să prindă grupele Ligii Europa! Poate că, de aceea, în presa din Cluj a apărut deja informaţia că, dacă nu va bifa un succes în „dubla“ cu Steaua Roşie, tehnicianul de 50 de ani riscă inclusiv demiterea, în ciuda parcursului perfect din campionat!

Diferenţă mică din punct de vedere financiar

Cert e că, judecând strict din perspectiv banilor, primele acordate de UEFA pentru grupele Ligii Europa şi cele de la Conference League nu diferă foarte mult. Concret, forul european oferă 3,6 milioane de euro echipelor care vor evolua în grupele Ligii Europa. Pentru aceeaşi fază din Conference League bonusul de calificare se ridică la 2,9 milioane de euro.

Au fost peste 24.000 de oameni în turul cu Şerif

CFR Cluj a ajuns să întâlnească Steaua Roşie, în această fază, după ce campioana Serbiei a ratat calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor, după o surpriză uriaşă. În turul III preliminar, trupa pregătită de Dejan Stankovići a fost eliminată de Şerif Tiraspol (Moldova), după 1-1, în tur, pe teren propriu, şi 0-1, în manşa secundă din deplasare. 

Excluzând acest eşec, Steaua Roşie a mers bine, în actuala stagiune. În Europa, a eliminat Kairat din Kazahstan, după 1-2, în deplasare, şi 5-0, acasă. În campionat, sârbii au pornit cu o remiză, după care au legat trei victorii, în următoarele etape. Ei şi-au amânat meciul din weekend, tocmai din dorinţa de a fi cât mai odihniţi, diseară, în partida cu CFR. Iar pe lângă forţa adversarei, campioanei României va avea de suportat şi presiunea publicului. Pentru că Steaua Roşie evoluează pe „Rajko Mitić Stadium“, o arenă supranumită şi „Marakana“, la fel ca celebrul stadion aflat la Rio de Janeiro. „Marakana“ Serbiei are o capacitate de 53.000 de locuri. La ultima partidă europeană disputată aici, turul cu Şerif Tiraspol, Steaua Roşie a fost susţinută de peste 24.000 de oameni.

Returul CFR Cluj - Steaua Roşie Belgrad e programat pentru 26 august, de la ora 21.30.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite