CE U21 Germania - România, scor 0-0: Ne-am înecat la mal!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE / Zsolt Szigetvary
FOTO EPA-EFE / Zsolt Szigetvary

Chiar dacă nu a pierdut niciun meci la Campionatul European de tineret, România a ratat calificarea în sferturile de finală

Pentru a fi siguri de accederea în faza următoare a competiţiei şi pentru a nu depinde de rezultatul celeilalte partide din grupă, Olanda - Ungaria, tricolorii aveau nevoie de o victorie cu Germania sau de un rezultat de egalitate de la 2-2 în sus. 

Băieţii antrenaţi de Adrian Mutu au început partida în atac şi ar fi putut deschide scorul în două rânduri în primele 5 minute. Românii au trecut pe lângă gol prin Denis Ciobotariu, lovitura sa de cap  a fost respinsă de un fundaş din apropierea liniei porţi, şi prin Măţan, şut în bară din interiorul careului. 

GALERIE FOTO

Odată cu trecerea timpului, Germania şi-a ridicat nivelul, a împins jocul în jumătatea noastră şi a ratat la foc automat. Schlotterbeck (20 - cap alături), Klimowicz (24 -  Paşcanu a scos de pe linia porţii), Nmecha (32 - intervenţie bună Vlad), Berisha (42 - s-a opus iar Paşcanu) au ratat marile ocazii ale primei reprize. De asemenea, în minutul 21, o intervenţie în suprafaţa de pedeapsă a lui Paşcanu la Nmechafi a fost suspectă de penalty.

Românii au revenit mai organizaţi de la vestiare. Apărarea a reuşit să închidă culoarele catre poarta lui Vlad, în timp ce în atac am ajuns mai des în apropierea careului advers. Singurele două jumătăţi de ocazie ivite până în minutul 70 au aparţinut tricolorilor, care au beneficiat de două lovituri libere din poziţii foarte bune, dar execuţiile au fost lamentabile.

În cealaltă întâlnire a grupei, Olanda conducea cu 4-1 şi devenise evident că un rezultat nul nu ne mai era de niciun folos. 

Colac peste pupăză, în minutul 72, Germania a primit o lovitură de la 11 metri, corect acordată pentru un henţ al lui Oaidă. Norocul a fost însă de partea noastră, Nmecha a tras în bară, iar speranţele la calificare au rămas intacte. 

Din păcate, România nu a profitat de această nouă şansă şi nu a fost în stare să pună probleme pe finalul de meci. Marile ocazii de a marca au aparţinut tot Germaniei, dar Vlad a scos excelent şutul lui Burkhardt (75), pentru ca Pieper (89) să lovească încă o dată bara. 

Tricolorii mici au terminat grupa pe locul 3, după Olanda şi Germania, toate cu câte cinci puncte.

Citeşte şi: Doliu în vestiarul României după ratarea calificării! Adrian Mutu, impresionat de reacţia jucătorilor

România: Vlad - Haruţ, Ciobotariu, Paşcanu, Vlădoiu - Itu, Dulca, Oaidă - Olaru, Ad. Petre, Măţan. Selecţioner Adrian Mutu;

Germania: Dahmen - Vagnoman, Pieper, Schlotterbeck, Raum - Baku, Dorsch, Maier - Klimowicz - Nmecha, Berisha. Selecţioner Stefan Kunz

Arbitri: Guillermo Cuadra Fernandez - Inigo Prieto şi Jose Naranjo (toţi din Spania) - Adam Farkas

Grupa A

Miercuri

Ungaria - Germania 0-3

România - Olanda 1-1

Sâmbătă 

Ungaria - România 1-2

Germania - Olanda 1-1

Marţi

România - Germania 0-0

Ungaria - Olanda 6-1

Clasament

3. Olanda     3 1 2 0 8-3 5

1. Germania 3 1 2 0 4-1 5

2. România  3 1 2 0 3-2 5

4. Ungaria    3 0 0 3 2-11 0

Primele două clasate din fiecare serie s-au calificat în sferturi. Fazele eliminatorii se vor desfăşura, între 31 mai - 6 iunie.

România U21, lotul pentru Campionatul European

*Portari: Andrei Vlad (FCSB), Marian Aioani (Chindia), Mihai Eşanu (Dinamo)

*Fundaşi: Ştefan Vlădoiu (Craiova), Denis Haruţ (FCSB), Alexandru Paşcanu (Ponferradina / Spania), Andrei Chindriş (Botoşani), Denis Ciobotariu (CFR), Radu Drăguşin (Juventus / Italia), Raul Opruţ (Hermannstadt), Radu Boboc (Viitorul)

*Mijlocaşi: Marius Marin (Pisa / Italia), Marco Dulca (Chindia), Răzvan Oaidă (FCSB), Cătălin Itu (CFR), Darius Olaru (FCSB), Andrei Ciobanu (Viitorul), Olimpiu Moruţan (FCSB), Octavian Popescu (FCSB), Alexandru Cîmpanu (Craiova), Alexandru Măţan (Columbus Crew / SUA)

*Atacanţi: George Ganea (Viitorul), Adrian Petre (UTA)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite