Ce puteai cumpăra cu banii pe Neymar: patru insule în Bahamas sau cazare pe 10.000 de zile la un hotel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu numai că a devenit cel mai scump jucător din istoria fotbalului, dar Neymar va avea la PSG şi cel mai mare salariu.

Paris Saint Germain a achitat Barcelonei clauza de reziliere de 222 de milioane de euro pentru a-l aduce pe Parc des Princes pe Neymar da Silva Santos Junior.

Suma plătită de parizieni pentru Neymar întrece cu mult ceea ce Manchester United a plătit pentru Paul Pogba sau Real Madrid pentru Gareth Bale, precedentele recorduri în materie. Iar brazilianului i s-a întins covorul roşu la Paris: a fost prezentat în faţa fanilor, argentinianul Pastore i-a oferit cadou de bun venit tricoul cu numărul 10, iar şefii qatarieni i-au pus pe masă un salariu exorbitant. Neymar va încasa aproape 31 de milioane de euro anual, ceea ce înseamnă de trei ori mai mult decât avea la Barcelona.
„Chiar nu mă interesează banii. Ceea ce contează este fotbalul. Niciodată nu am fost motivat de bani. Îmi pasă doar să fiu fericit şi să joc fotbal. Inima mi-a spus să vin la PSG şi asta am făcut. Nu simt presiunea de a fi cel mai scump din istorie, am aceeaşi greutate", a glumit brazilianul. Acesta a urmărit din tribune prestaţia colegilor săi din prima etapă, 2-0 cu Amiens, goluri Cavani şi Pastore, şi ar putea debuta în următorul meci, în deplasare la Guingamp.

Face cât patru insule
BB Sport a calculat ce ar putea face un om care are la dispoiiţie 222 de milioane de euro, banii pe care i-a at PSG pe Neymar. Şi au ieşit la socoteală:
- patru insule în Bahams
- 13 avioane private
-  cameră de hotel pentru 10.000 de ani
- 825 de case în Marea Britanie
- 1058 de călătorii în spaţiu
- 1089 de maşini Ferrari
- fiecare loc de pe Camp Nou pentru următoarele trei sezoane

Însă Neymar a început să îşi scoată banii: Paris Saint-Germain a vândut, vineri, într-un interval de şase ore, 10.000 de tricouri cu numele celui mai scump fotbalist din lume, la un preţ mediu de 100 de euro, ceea ce îneamnă că un milion de euro a fost deja recuperat . Cele 10.000 de tricouri reprezintă tot stocul pus în vânzare, astfel că acesta va fi suplimentat. Venirea starului brazilian a provocat isterie la Paris, unde suporterii au format cozi imense în faţa celor două magazine ale clubului PSG.

Salariu lui Neymar (euro)
Pe secundă 0.97
Pe minut 58
Pe oră 3492
Pe zi 83.808
Pe săptămână 586.656
Pe lună 2.514.240
Pe an 30.170.880

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite