Avem campionul campionilor: Finala Tsitsipas - Thiem, decisă după un meci splendid, cu mulţi bani în joc

Avem campionul campionilor: Finala Tsitsipas - Thiem, decisă după un meci splendid, cu mulţi bani în joc

Tsitsipas - Thiem

ATP Finals 2019 a arătat că, treptat, jucătorii din noul val se impun în faţa veteranilor Nadal (1 ATP), Djokovici (2 ATP) şi Federer (3 ATP), cei care au dominat sportul-alb în ultimii ani.

Pentru al patrulea sezon la rând, Turneul Campionilor a avut un câştigător-surpriză, unul care a cucerit trofeul „confiscat“, între 2010 şi 2015, de cuplul Federer (campion în 2010 şi 2011) - Djokovici (câştigător în 2012, 2013, 2014 şi 2015). 
 
După Murray (2016), Dimitrov (2017) şi Zverev (2018), în acest an, i-a venit rândul lui Stefanos Tsitsipas (21 de ani, 6 ATP) să dea lovitura la Londra. Iar asta la chiar prima participare la ATP Finals!

Cu victorii în grupe în meciurile cu Medvedev (4 ATP) şi cu Zverev (7 ATP) şi cu încă un succes obţinut în semifinale contra lui Federer (3 ATP), grecul a ajuns faţă în faţă cu Dominic Thiem (26 de ani, 5 ATP). Austriacul, aflat la a patra participare consecutivă la ATP Finals, a trecut, în premieră, de grupe, după victorii cu Federer şi cu Djokovici! În semifinale, l-a dat la o parte şi pe Zverev în minimum de seturi: 7-5, 6-3.

În meciul pentru trofeu însă, Thiem şi Tsitsipas au avut un duel pe muchie de cuţit! Primul set? Unul fără break! La tiebreak, Thiem a pornit excelent, a condus cu 3-0 şi cu 5-2 şi chiar dacă, la un moment dat, Tsitsipas chiar a egalat (6-6), austriacul s-a impus cu 8-6.

Fără să fie demoralizat, Tsitsipas a zburdat pe teren în setul doi! Dacă primul a avut nevoie de 66 de minute pentru a fi tranşat, în schimb, actul secund a durat doar 27 de minute: 6-2 Tsitsipas!

Iar recitalul grecului a continuat şi în debutul decisivului: 3-1! Doar că, la acest scor, a început o revenire formidabilă a lui Thiem! Austriacul a luat game după game şi, treptat, a preluat conducerea: 4-3! Cum n-a mai existat însă niciun break, suspansul s-a prelungit: 6-6 şi încă un tiebreak! Aici, Tsitsipas s-a impus cu 7-4, la prima minge de meci, după două ore şi 37 de minute de joc! 

Victoria lui Tsitsipas, campion în acest sezon la Marseille (hard) şi la Estoril (zgură), i-a adus un cec uriaş în valoare de 2,6 milioane de dolari! De partea cealaltă, Thiem s-a mulţumit cu 1,3 milioane de dolari.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: