„Aşa va fi ţinut minte. Ca Şarapova! Se crede mai presus de orice!“. Un român dă cel mai dur verdict în cazul Djokovici

„Aşa va fi ţinut minte. Ca Şarapova! Se crede mai presus de orice!“. Un român dă cel mai dur verdict în cazul Djokovici

Sever Dron, fost antrenor al Virginiei Ruzici şi al lui Henri Leconte, avertizează că episodul Adria Tour va ştirbi imaginea de campion construită cu trudă, comparând situaţia de acum a liderului ATP cu cazul de dopaj al Mariei Şarapova.

Românul a dat unul dintre cele mai dure verdicte în cazul lui Novak Djokovici, jucător care, după ce s-a declarat împotriva vaccinării, a devenit un simbol al iresponsabilităţii în timp de criză, prin evenimentul organizat la Belgrad şi la Zadar, în Croaţia. „Tennis World USA“ a preluat cuvintele lui Sever Dron: „Djokovici arată că se crede mai presus de orice - o abordare, din păcate, frecventă la cei care au ajuns în vârful piramidei. Nimeni nu poate fi însă mai presus de natură şi de legile ei. Cred că Djokovic va rămâne în amintirea tenisului şi prin această acţiune nefericită, mai mult decât prin câştigarea titlurilor de Grand Slam (n.r. - sârbul are 17 trofee, două mai puţin ca Nadal şi trei sub Federer). Ce înseamnă asta!? La fel ca Şarapova, care după ce a recunoscut că s-a dopat, începem să punem în balanţă titlurile ei.

„Turneul organizat de Djokovici nu reprezintă mare lucru, ci numai o încercare nereuşită de a demonstra că se poate juca tenis şi în condiţiile actuale. Virusul este încă prezent pe scară mondială, natura ne-a transmis un semnal pe care trebuie să îl interpretăm cu multă atenţie. Dacă dorim să continuăm, să avem turnee de valoare, trebuie să fim mult mai atenţi. Organizarea turneului a fost un mare <<n'importe quoi>> (n.r. - nimic), cum spune francezul. Se pare că jucătorii nu aveau nici măcar apă pe teren! Şi apoi sărbătoarea la discotecă!? Dar, nimeni nu a obligat jucătorii să vină la acest turneu sau spectatorii să fie prezenţi. Fiecare pe răspunderea lui!“, a mai atras atenţia Sever Dron, 76 de ani, stabilit de mult timp în Franţa.

 

 


 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: