Încă o mămică a revenit în circuitul WTA: Doha, primul său turneu după trei ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Yaroslava Shvedova a revenit pe teren. Este mămica unor gemeni
Yaroslava Shvedova a revenit pe teren. Este mămica unor gemeni

Dubla Dubai - Doha a adus în prim-plan o nouă poveste şi o nouă revenire, după cea a fostului număr unu din Belgia, Kim Clijsters. Yaroslava Shvedova, născută în Rusia dar reprezentând Kazahstan-ul, la fel ca Elena Rybakina, a jucat luni primul său meci în circuit de la Roland Garros 2017 încoace.

În vârstă de 32 de ani, Shvedova a decis să reia călătoriile în circuit, deşi în viaţa sa s-au întâmplat multe de când a părăsit scena tenisului de performanţă, una pe care şi-a adjudecat două titluri de Mare Şlem la dublu (Wimbledon şi US Open 2010, alături de Vania King) şi şi-a construit o ascensiune până pe locul 25 în proba de simplu.

Numele Shvedova le este familiar fanilor tenisului din România datorită faptului că în 2016 aceasta reuşea cel mai bun rezultat al carierei sale - un sfert de finală în proba de simplu la Wimbledon, plus o finală la dublu alături de Timea Babs, pierdută în faţa surorilor Williams, sub comanda unu antrenor român - Victor Ioniţă, după cum notează tiebreak.ro.

Shvedova a fost ţinută departe de tenis de o accidentare gravă la gleznă, care a adus-o până pe masa de operaţie. Apoi, aşa cum i s-a întâmplat şi Patriciei Ţig după o accidentare serioasă la spate, a intervenit o altă prioritate, Shvedova devenind mămica gemenilor Stan şi Mira în octombrie 2018. Numită între timp căpitan al echipei de Fed Cup a Kazahstan-ului, Shvedova a ales să revină pe teren, activându-şi clasamentul protejat, îngheţat la poziţia 47 WTA. Astfel, ea a avut acces direct pe tabloul principal la Doha, urmând să joace mai departe dubla Indian Wells / Miami.

Aşa cum a păţit şi Clijsters, învinsă în minimum de seturi în primul tur de la Dubai de Garbine Muguruza, Yaroslava Shvedova nu a putut obţine şi o victorie la revenirea în circuit. Laura Siegemund (Germania) şi-a continuat seria de victorii începută în calificările de la Doha, depăşind-o în turul întâi al tabloului principal pe kazahă, 6-3, 6-2, într-o oră şi 19 minute.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite