Vlad Voiculescu cere ca transportul în comun să fie limitat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, spune că transportul în comun ar trebui limitat la un minimum necesar, pe fondul crizei generate de noul coronavirus.

 „Da, cred că trebuie limitat inclusiv transportul în comun, limitat la un minimum necesar", a declarat Voiculescu la RFI. Aştept acţiuni şi acţiunile vor trebui să fie responsabile şi acţiunile trebuie să fie luate ferm şi rapid. Nu avem timp de pierdut. Suntem la o lună de la primele cazuri în Italia. Dacă ne uităm pe cazurile confirmate până acum, tocmai mă uitam la un model matematic de predicţie, care ia în considerare cazurile confirmate până acum în toate ţările. Vedem că mai toate ţările europene merg pe aceeaşi cale, pe grafic se vede că evoluţia este undeva între 22% şi 33% creştere în fiecare zi. Asta ar putea să ne ducă undeva în 18-19 zile, dacă se păstrează acelaşi ritm, am putea să ajungem în locul în care este Italia acum. Ce trebuie să luăm în considerare este că noi nu avem nici resursele medicale pe care le are Italia, nici resursele economice, care ar putea să ne dea destul aer în piept, cât să putem rezista ca o comunitate şi să putem inclusiv să susţinem sistemul sanitar pentru destulă vreme", a mai spus Vlad Voiculescu.

Voiculescu speră că românii vor respecta măsurile anunţate de către autorităţi.

„M-aş aştepta de la conaţionalii noştri să respecte cu stricteţe aceste măsuri, cred că nu e în momentul ăsta nici rost de bravadă, nici rost de certat cu Guvernul, trebuie făcut ceea ce trebuie făcut”, a spus Voiculescu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite