Rutele ocolitoare recomandate de poliţiştii rutieri pentru evitarea aglomeraţiei infernale de pe DN1

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trafic infernal pe DN1, în zona staţiunilor de pe Valea Prahovei
Trafic infernal pe DN1, în zona staţiunilor de pe Valea Prahovei

Poliţiştii rutieri recomandă turiştilor care şi-au petrecut sărbătorile de iarnă în staţiunile montane de pe Valea Prahovei şi în zona Braşovului să aleagă rute ocolitoare pentru întoarcerea spre Bucureşti.

Astfel,Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, pentru evitarea aglomeraţiei pe principalele artere rutiere în aceste zile de vacanţă, călătoriile trebuie planificate din timp, cu luarea în considerare a rutelor alternative şi a intervalelor orare.

Poliţiştii rutieri îi sfătuiesc pe turişti ca pentru DN 1 Braşov - Ploieşti – Bucureşti să folosească drept alternative, pentru a se deplasa cu maşinile spre Capitală, următoarele artere rutiere:

- DN 1A Braşov – Cheia – Ploieşti – Autostrada A3 - Bucureşti

- DN 73 Râşnov – Câmpulung – Piteşti – A1 - Bucureşti

- DN 73 Râşnov – Câmpulung – DN 72A – Târgovişte – DN 71 – Bucureşti

- DN 71 Sinaia – Târgovişte – Bucureşti.

Traficul rutier s-a desfăşurat cu foarte mare dificultate pe Valea Prahovei în perioada Crăciunului şi a Revelionului, în special în dreptul localităţilor prahovene Comarnic şi Buşteni şi este de aşteptat ca circulaţia să fie la fel de mare şi în acest sfârţit de săptămână, când turiştii care şi-au petrecut vacanţa de sărbători la munte se întorc în Bucureşti.

Poliţiştii acţionează în dispozitivul de siguranţă rutieră pentru fluidizarea traficului.

Pentru evitarea traficului aglomerat, a fost instituit dispozitiv de dirijare pe Valea Prahovei. Conducătorii auto sunt sfătuiţi să respecte indicaţiile poliţiştilor, să adapteze viteza condiţiilor de trafic şi de drum, să nu se angajeze în depăşirea coloanelor de autovehicule, să manifeste respect pentru ceilalţi participanţi la trafic, asigurându-se corespunzător înaintea efectuării oricărei manevre de schimbare a direcţiei, semnalizând, totodată, această intenţie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite