Patriahia Română, după decizia CNCD de sancţionare a Google: Un gest moral de normalita​te civică. Au luat atitudine împotriva unui abuz intolerabil

Patriahia Română, după decizia CNCD de sancţionare a Google: Un gest moral de normalita​te civică. Au luat atitudine împotriva unui abuz intolerabil

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române

Patriahia Română a transmis miercuri că salută decizia Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) de sancţionare a Google Bucureşti pentru că a permis neluând măsuri modificarea numelui Catedralei Mântuirii Neamului în „Catedrala Prostirii Neamului” pe aplicaţia Google Maps.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, a transmis: „Nu putem decât saluta dreapta, deci fireasca hotărâre a CNCD, precum şi iniţiativa pe care a avut-o anterior domnul Cristian Jura, distins membru al acestei instituţii. Le mulţumim tuturor celor ce au luat atitudine împotriva unui abuz intolerabil, a unei ofense la adresa Bisericii şi, punctual, la adresa Catedralei Naţionale”.

Mesajul lui continuă: „Sesizarea vulnerabilităţilor unor importante sisteme informaţionale, oricui ar aparţine acestea, precum şi sancţionarea pasivităţii faţă de o asemenea sesizare, este un gest moral de normalitate civică. Asemenea vulnerabilităţi informatice, mai ales când ele apar la un nivel atât de înalt, pot periclita imaginea oricărei alte instituţii, deci sunt total inacceptabile, remedierea lor fiind o datorie”.

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis miercuri, cu unanimitate de voturi, să amendeze cu 10.000 de lei Google Bucureşti pentru că nu a luat măsuri şi nici nu a informat Google Ireland Limited cu privire la schimbarea denumirii Catedralei Mântuirii Neamului în „Catedrala Prostirii Neamului” pe aplicaţia Google Maps.

Citeşte şi:

„Catedrala Prostirii Neamului“ aduce o amendă de 10.000 de lei pentru Google România din partea CNCD

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările