Numărul de paturi la Terapie Intensivă, suplimentat la spitalele „Elias” şi „Matei Balş” din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: DSU
Imagine: DSU

Numărul paturilor de terapie intensivă la Spitalul Universitar de Urgenţă „Elias” şi la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti va fi suplimentat în perioada următoare, a anunţat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru. Declaraţia lui Nelu Tătaru vine după ce, vineri, Raed Arafat a anunţat că nu mai sunt locuri libere la ATI la niciun spital Covid din Capitală.

Prezent, duminică, la Iaşi, ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a spus că numărul paturilor de terapie intensivă va fi suplimentat la două spitale din Capitală, respectiv Spitalul Universitar de Urgenţă ''Elias'' şi la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”, fără a preciza o cifră.

Tătaru a declarat că la nivel naţional există aproape 4.000 de paturi la terapie intensivă, adăugând că în unele judeţe există „o supraîncărcare a acestor paturi”.

„La nivel naţional, avem aproape 4.000 de paturi la terapie intensivă. În cele 226 de spitale COVID în faza 1, faza 2 şi suport COVID sunt 1.927 de paturi de terapie intensivă. Sunt anumite judeţe unde avem o supraîncărcare a acestor paturi. Până acum, s-a recurs la acele TIR-uri, acele unităţi mobile de terapie intensivă, unul la Ploieşti, unul la Galaţi, acolo unde am văzut o încărcătură mai mare, dar şi la transferuri de pacienţi în spitale care au paturi goale. În următoarea perioadă, şi la Elias şi la Matei Balş va fi suplimentat numărul de paturi la terapie intensivă. Sperăm ca evoluţia să ne ajute să putem gestiona această situaţie”, a spus ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru.

Întrebat care este numărul de cazuri ce ar duce la un colaps în sistemul sanitar, ministrul Nelu Tătaru a răspuns: „Contează numărul de pacienţi la terape intensivă. Spunându-vă numărul de paturi aveţi şi răspunsul”.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a anunţat, vineri seară, că în spitalele care internează pacienţi cu coronavirus în Bucureşti nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite